|

GününÖzeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel hazırladık.

Yeni Şafak ve
19:55 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:59 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Dünyasına seslendi: Bu hakkı biz kendimiz alacağız


İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bölgesel ve uluslararası sorunlara değindi. Özellikle İslam dünyasına seslenen Erdoğan "Küresel ve bölgesel sorunların çözümünde adil eşitlikçi herkesi temsil eden bir mekanizmanın kurulması kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu hakkı kimse bize vermeyecektir biz kendimiz alacağız. Birilerinin vermesini bekliyorsak daha çok bekleriz" dedi. Paris'teki terör yürüyüşüyle ilgili ise Erdoğan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "Hiç utanmadan bir de el sallıyor" ifadeleri ile eleştirdi.


2- Başbakan Davutoğlu: Yeni bir dünya düzenine ihtiyaç var


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta, "İnsanlık tarihine baktığımız zaman ortak bir kadere ihtiyacımız olduğu söylenebilir. Yeni bir dünya düzenine ihtiyaç var. Son dönemde yaşanan krizlerin tamamı bizleri etkiledi" dedi.


3- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oylama hakkında ilk açıklama


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda konuştu. Erdoğan, Meclis'te dün 4 eski bakan hakkında yapılan oylama için ilk kez açıklamalarda bulunarak "Komisyona bu işi götüren muhalefet değildir, iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda mücadele sonuç 4 bakan arkadaşımızın yüce divana gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum" dedi.


4- İran: Rejime yardım etmeye devam edeceğiz


4 yıldır savaşın devam ettiği Suriye'de 200 binden fazla sivil katledildi. Esed rejiminin en büyük destekçisi İran ise, katliam ortaklığına devam mesajı yayınladı. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı İzedi, "İran, güvenliğin sağlanması için Suriye hükümetine yardımlarına devam edecek" dedi.


5- Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı


Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasında yargılanan 6 polise 3 yıl 4 ay ile 10 yıl 10 ay arasında hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin beraat etti.


6- Dinleme davasında 11 kişiye tutuklama talebi


Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının usulsüz dinleme soruşturması kapsamında ifadesi alınan 26 kişiden 11'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 15'i serbest bırakıldı.


7- Hakimi hedef alan twitlere erişim engeli


Paralel yapıya yönelik yapılan 22 Temmuz operasyonunda polislerin sorgusunu yaptığı için hedef olan İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, kendisini twitter yoluyla hedef alan mesajlar için erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Talebi değerlendiren 6. Sulh Ceza Hakimliği Altun’un hedef alındığı 104 twitin erişimine engelleme kararını verdi.


Mahkeme kararıyla attıkları twitlere erişim kararı engellenen isimler arasında Bugün Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Fuat Avni, Önder Aytaç, Emre Erçiş, Zaman Gazetesi Yazarlarından Bülent Korucu yer alıyor


8- Japonya Başbakanı'ndan yardım talebi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptığı telefon görüşmesinde, Japonya Başbakanı'nın Erdoğan'dan IŞİD tarafından kaçırılan 2 Japon rehine konusunda destek talep ettiği ve Türkiye'nin, bu duruma hassasiyetle yaklaştığına, her türlü bilgi paylamışına hazır olduğuna dikkati çekildi.


9- Melih Gökçek'ten Beşiktaş'a sürpriz teklif


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti. Orman, Ankara'da iki maç oynamayı planladıklarını söyledi. Orman, "Şu anda çok zordayız. Stadımız yok ve top oynayacak bir yer bulamıyoruz. Osmanlıspor'a stadını bize açtığı için çok teşekkür ediyorum" dedi. Ziyarette Gökçek'ten sürpriz bir teklif de geldi:


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Fikret Orman'a, "Çok memnuniyet duyarız. Aslında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a İstanbul takımı demek yanlış, Türkiye takımı demek lazım. Aslında merkezinizi rahatlıkla Ankara'ya taşıyabilirsiniz, hiçbir mahsuru yok. Size stadı temelli de veririz" teklifinde bulundu.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 1.112,35 puanlık yükselişle yaklaşık 90.312,80 puandan tamamladı.


Altın, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) büyüme tahminini düşürmesinin ardından küresel ekonomiye ilişkin endişelere bağlı olarak artan güvenli liman alımlarıyla ons başına 1,300 doların üzerine çıktı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Meclis
#4 Bakan
#Yüce Divan
#İslam dünyası
#İslamofobi
#Başbakan Davutoğlu
#Davos
9 yıl önce