Hafız çocuklar CHP’yi gerdi

Muhammed Vefa Yürekli
04:00, 24/06/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 04:11, 24/06/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Hafız çocuklar CHP’yi gerdi
CHP, hafız çocuklardan rahatsız oldu.

Zonguldak’ta hafızlığını tamamlayan 77 çocuk için düzenlenen program, CHP’yi rahatsız etti. Valilik önünde toplanan CHP Zonguldak İl Yönetimi, icazet merasimini “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Şeriata karşı omuz omuza” ve “Karanlığa teslim olmayacağız” gibi sloganlarla protesto etti.

Zonguldak’ta 77 hafız için mehteran eşliğinde gerçekleştirilen hafızlık icazet törenini hazmedemeyen CHP, sokaklara döküldü. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hafızlık eğitimini tamamlayan 35’i erkek, 42’si kız olmak üzere 77 öğrenci için 19 Haziran’da Zonguldak’ta anlamlı bir tören düzenlendi. Şehir merkezinde mehteranlı kortej yürüyüşü yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve öğrencilere hafızlık belgeleri teslim edildi. Aradan iki gün geçtikten sonra CHP öncülüğünde toplanan grup, valilik önüne yürüyerek töreni hedef alan bir protesto eylemi düzenledi.

YİNE ATATÜRK İSTİSMARI

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, parti mensupları, bazı sivil toplum temsilcileri ve yaklaşık 70 kişinin katıldığı yürüyüşte “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Şeriata karşı omuz omuza” ve “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atıldı. Grup adına konuşan Dural, “Bizler yüzünü her zaman Ata’sına dönmüş Cumhuriyet insanlarıyız” ifadelerini kullandı. Dural, sosyal medyada ise “Atatürk’e döneceğiz, onun izinden yürüyecek, devrimlerinden asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde bir mesaj paylaştı.


Cemal Enginyurt Özgür Özel'e 'yeni yol' çizdi: Yürüyüş başlasın
Gündem
Cemal Enginyurt Özgür Özel'e 'yeni yol' çizdi: Yürüyüş başlasın
İmamoğlu'nun lüks villası Kılıçdaroğlu'nu dumura uğratmış: Vay anasını
Gündem
İmamoğlu'nun lüks villası Kılıçdaroğlu'nu dumura uğratmış: Vay anasını
Özgür Özel yeni parti için birçok ilde bina tuttu
Gündem
Özgür Özel yeni parti için birçok ilde bina tuttu

Başlıklar :CHPHafızZonguldak
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026