|

‘Hayır’ı iyice benimsedi

Koalisyon görüşmeleri sırasındaki uzlaşmaz tutumuyla adı 'Bay Hayır'a çıkan MHP Lideri Bahçeli, Meclis'teki ilk grup toplantısında da 'hayır' dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/11/2015 الأربعاء
Güncelleme: 01:18 - 18/11/2015 الأربعاء
Yeni Şafak

1 Kasım seçimlerinde Meclis'te 40 milletvekiliyle temsil hakkı elde eden MHP, ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. 7 Haziran sonuçları ile karşılaştırıldığında TBMM'deki vekil sayısı yarı yarıya düşen partide genel başkan Devlet Bahçeli'nin '1 Kasım'da mağlup olmadıklarını' iddia etmesi dikkat çekti. Grup konuşmasında, “1 Kasım'da beklentilerin altına düştüğümüz, oy ve milletvekili sayısında gerilediğimiz açık bir gerçektir. 1 Kasım'da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum” diyen Bahçeli, partide iç kargaşa bekleyenlerin de 'havasını aldığını' söyledi. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a AK Parti'de 4 milyon 800 bine yakın oy artışı gerçekleştiğini hatırlatan Bahçeli, “Cevabını aradığımız soru, AKP ne yapmıştır da 4 ay 23 günde bu kadar ilave oy kazanmıştır?” diye sordu. MHP'nin oy sayısında 1 milyon 825 binlik azalmanın nedenlerine değinmeyen Bahçeli, koalisyon turları sırasında sergilediği 'hayır' siyasetine devam edeceğinin sinyalini verdi. Bahçeli şunları söyledi:



VARSIN OYUMUZ DÜŞSÜN


“MHP, hainliğe, soyguna ve yolsuzluğa, rüşvete, zillete ve mihnete, harama, küresel cinayetlere, Müslüman katillerine, Türk kanının dökülmesini seyreden soysuzlara 'hayır' dedi. Şimdi yine tekrarlıyorum; bunların hepsine sonuna kadar 'hayır' diyorum. Varsın oyumuz düşsün ama dimdik duralım. MHP surda gedik açtırmaz, aman dilenmez; baş vermeyiz, boyun eğmeyiz, ricat etmeyiz. Saray lejyonerlerine, bozkurt görünümlü ak trollere, sureti haktan görünüp cadı kazanı kaynatan işbirlikçilere devredilecek bir parti yoktur.”



Vural ve Akçay seçildi


MHP'nin Meclis'teki ilk toplantısında grup başkanvekilleri de belirlendi. Basına kapalı gerçekleşen seçim sonucunda MHP'nin grup


başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Manisa Milletvekili Erkan Akçay seçildi.


#1 Kasım seçimleri
#Koalisyon görüşmeleri
#devlet bahçeli
٪d سنوات قبل