|

HDP Altılı Masa'nın mutabakat metnini olumlu karşıladı

Altılı Masa'nın mutabakat metninde yer alan 'kayyum atanmasının önüne geçilmesi' ve 'yerel yönetimlere bakanlıkların taşra kuruluşunun yönetimlerinin devredilmesi' maddeleri "HDP'nin talepleri kabul edildi" şeklinde yorumlanırken HDP'den ilk açıklama geldi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP'li Meral Danış Beştaş, Altılı Masa'nın mutabakat metnini olumlu karşıladıklarını söyledi.

16:25 - 30/01/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
HDP'li Meral Danış Beştaş
HDP'li Meral Danış Beştaş

Altılı Masa'nın liderleri Ortak Politikalar Mutabakat Metni Tanıtım Toplantısı düzenledi. Ortak mutabakat metninde açıklanan bazı maddeler tepkilere neden oldu.

HDP'NİN TALEPLERİ Mİ KABUL EDİLDİ?

Altılı Masa'nın mutabakat metninde yer alan kayyum atanmasının önüne geçilmesi ve yerel yönetimlere bakanlıkların taşra kuruluşunun yönetimlerinin devredilmesi maddeleri
"HDP'nin talepleri kabul edildi"
şeklinde yorumlandı.

O maddelerden öne çıkanlar şöyle:

  • Yerel yönetimler idari ve mali açıdan yeniden yapılandırılacak.
  • Bazı bakanlıkların taşra kuruluşları yerel yönetimlere devredilecek.
  • Parti kapatma meclis iznine tabi olacak.
  • Yerel Yönetimlerde kayyum uygulamasına son verilecek.

OLUMLU KARŞILANDI

Altılı Masa'nın mutabakat metninin açıklanmasının ardından HDP'den ilk açıklama geldi. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP'li Meral Danış Beştaş şu açıklamaları yaptı:

"Bir restorasyon projesi. Köklü yapısal bir çözümden ziyade, AK Parti’nin yarattığı adaletsizliği, hukuksuzluğu, demokrasisizliği, anayasasızlığı bir nebze olsun tamir etmeye çalışıyor. Ama AK Parti’den önce de bu ülkede her şey güllük gülistanlık değildi. Biz, mevcut zararlarımızı giderelim ama üstüne bir şey koymayalım yaklaşımında değiliz. Olumsuz diyemem."




#HDP
#Altılı masa
#Meral Danış Beştaş
#mutabakat metni
1 yıl önce