Helal olsun Vali bey: Öğrenciye 5 yıldızlı konaklama

Şahin Şen
00:00, 19/09/2021, PazarG: Güncelleme: 05:13, 19/09/2021, Pazar
Yeni Şafak
Helal olsun Vali bey: Öğrenciye 5 yıldızlı konaklama
Henüz kalacak yer bulamayan öğrencilerin otellerde kalmaları için Ordu Valiliği girişindeki “Açık Kapı” ofisine başvurmaları yeterli.

1,5 yıl sonra yüz yüze eğitim için üniversite okuyacakları şehre gelen öğrencilerin bir bölümü henüz yurtlara yerleşemedikleri ve fırsatçı emlakçılar nedeniyle ev de kiralayamadıkları için sorunlar yaşıyor. Ordu’da ise inisiyatif kullanan Vali Tuncay Sonel henüz kalacak yer bulamayan öğrencileri otellere yerleştirip sorunu çözdü.

1,5 yıldır okullarından uzak kalan üniversiteliler yüz yüze eğitime sancılı başladı. Yurt kapasitesinin yetersiz kalması ve fırsatçı ev sahipleri-emlakçılar yüzünden ev kiralamakta zorlanan öğrenciler ortada kaldı.
Buna yurtlara yedek olarak yerleşme hakkı kazanan ve sıra bekleyen öğrenciler de eklenince birçok ilde üniversiteler kara kara düşünen öğrencilerle doldu.
Ancak Ordu’dan öğrencilerin içini ısıtan ve tüm yöneticilere örnek olması gereken bir adım geldi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/19/05/09/resized_624b1-e044bb4evalidekupe.jpg

ŞİMDİDEN 93 ÖĞRENCİ OLDU

  • Vali Tuncay Sonel, Ordu Üniversitesi’ni kazanıp da barınma sorunu yaşayan öğrencilere yardım eli uzattı
    . Şehre gelip de kalacak yer bulamayan öğrenciler Vali Sonel’in talimatıyla kiralanan otellere yerleştirildi. Özel araçlarla alınıp otele götürülen öğrenciler, otellerde ağırlanıyor. Takdir toplayan girişimi konusunda Yeni Şafak’a bilgi veren Sonel, dün saat 17:00 itibariyle 93 öğrenciyi misafir etmeye başladıklarını söyledi.
    Hali hazırda öğrencilerin şehire gelmeye devam ettiğini ve bu sayının artacağını düşündüklerini aktaran Sonel, öğrencileri barınacak yer bulup düzenlerini kuruncaya kadar misafir edeceklerini ifade etti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/19/05/10/resized_b5c4f-4afcc834yurt2.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/19/05/10/resized_185af-834fef94yurt3.jpg

ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Sonel şunları kaydetti: “Ordu’muza, ülkemizin çeşitli illerinden üniversite için gençlerimiz gelmekte bugünlerde. Yurt çıkmayanlar var, ev bulamayanlar var.
Biz de Ordu Valiliği olarak otellerimizle anlaştık, öğrencilerimize ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Valiliğimizin hemen girişinde yer alan ‘Açık Kapı’ ofisimizde öğrencilerimiz karşılanıyor. Yurt çıkmayan ya da ev bulamayan öğrencilerimiz otellerimizde ağırlanıyor.
Akşam yemeği kendilerine ikram ediliyor. Onlar bizim geleceğimiz. Yurt çıkıncaya kadar ya da ev buluncaya kadar valiliğimizin misafiri olarak temiz ve salgın şartlarına uygun, sağlıklı bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/19/05/10/resized_46c01-a9ae5064yurt1.jpg

ÖĞRENCİLER MEMNUN

  • İzmir’den, Ordu Üniversitesi’ni kazanan oğlunu Ordu’ya getiren ve kalacak yer bulamayan Rahmi Palancı isimli öğrenci velisi, Vali Tuncay Sonel’in yapmış olduğu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirerek,
    “Ordu Üniversitesi’ni kazanan oğlumu yurda yerleştirmek üzere dün İzmir’den yola çıktık sabah saatlerinde Ordu’ya geldik. Yurt da çıkmadığı için özel yurtları aradık, ancak boş yer bulamadık. Son çare valiliğe geldik. Ordu Valiliği sağ olsun bize yardımcı oldu ve bize kalacak yer gösterdi. Ordu Valisi’ne teşekkür ediyorum”
    diye konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026