|

Helikopter düştü: 4 şehit

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi Bedre Koyu yakınlarında bir askeri helikopter düştü. Yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü öğrenilen helikopterde, 3 subay ile 1 astsubay şehit oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 30/04/2003 Çarşamba
Güncelleme: 17:09 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi Bedre Koyu yakınlarında bir askeri helikopter düştü, 2'si pilot 3 subay ile 1 astsubay şehit oldu, 1 kişi yaralandı.

Cougar tipi askeri helikopter, Barla Beldesi Bedre Koyu yakınlarında yüksek gerilim hattına çarptı. Düşerek alev alan helikoptere ilk müdahaleyi Eğirdir Dağ Arama Kurtarma Ekibi yaptı. Uzun süre yanan helikopterde bulunan, 2'si pilot, 3 subay, 1 astsubay şehit oldu, 1 askeri personel de yaralı kurtuldu. Görgü tanıkları, düşen helikopterin hemen ardından uçan ikinci bir helikopterin de, yüksek gerilim hattına çarpma tehlikesini son anda atlattığını aktardı.

Şehitlerin kimlikleri

Eğirdir Kaymakamı Celil Ateşoğlu'dan alınan bilgiye göre, şehit olan subay ve astsubayların kimlikleri şöyle: Pilot Üsteğmen Abdullah Aydın, Pilot Teğmen Gürhan Boran, Üsteğmen Mustafa Çelik ve Teknisyen Kıdemli Astsubay Üstçavuş Ünsal Yaman.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ege Ordu Komutanlığı Hava Alayı'na ait Cougar tipi helikopterin düşmesi ile ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Eğitim uçuşu yapıyordu

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, helikopterin saat 18.30 sıralarında eğitim uçuşu yaptığı sırada düştüğünü, kaza ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, helikopter kazasında 4 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun şehit olması nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e bir başsağlığı telgrafı gönderdi. Sezer mesajında "Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza, size ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e, TBMM Başkanı Vekili İsmail Alptekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri de birer başsağlığı mesajı gönderdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce