|

'Hemşehriler' terörü kınadı

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (BADEF) bünyesinde yer alan 17 ilin dernek başkanları, son günlerde artan terör olayları nedeniyle birlik beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
17:55 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:09 - 10/09/2015 Perşembe
IHA

BADEF Başkanı Ensar Seyhan, “Biz Anadolu dernekleri olarak örnek olmak istiyoruz. Terörün bir an evvel durmasını, sorunun çözülmesini istiyoruz. Bunun için de siyasetçilerin omuz omuza çalışmasını talep ediyoruz” dedi.



Federasyon binasında düzenlenen basın toplantısına Ağrı, Bitlis, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Van, Gaziantep, Sinop, Sivas, Amasya, Siirt, Urfa, Bingöl, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir Dernek Başkanları katıldı. Erzincanlılar ve Ardahanlılar Dernekleri de açıklamaya destek verdi. BADEF Başkanı Ensar Seyhan, 'Siyasilere şu çağrıda bulundu: “Bizler, Türkiye'yi yönetenlerden şunu istiyoruz. Biz Anadolu dernekleri olarak onlara örnek olmak istiyoruz. Terörün bir an evvel durmasını, sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz nasıl Anadolu insanı olarak yan yana duruyorsak, bir çatı altında oturuyorsak, konuşuyorsak, birbirimizin dertlerini çözüyorsak, siyasilerden de bunu bekliyoruz. Türkiye'mizde devletimizi yönetenlerden birlik beraberlik istiyoruz. Bu akan kanın durması için gayretlerini, çabalarını, yüreklerini ortaya koymalarını istiyoruz. Uzlaşı içinde olmalarını, bizi örnek almalarını istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Müslüman Türk milleti adına, barışan, konuşan, paylaşan, uzlaşan bir yapıya sahip olmalarını istiyoruz. Bizlere danışmalarını, yan yana durmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

#bursa
#terör olayları
#hemşehriler
9 yıl önce