ANKARA'DA Hizbullah'a yönelik operasyon sonucunda arama yapılan evlerden 3 ceset çıktı. Operasyon sonucu yakalanan 9 kişinin, Konya'da da 6 kişiyi katlettikleri açıklandı.
ANKARA- Terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonların Ankara bölümünde örgütün 3 kişiyi öldürüp gömdüğü belirlendi. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Etimesgut ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi 308. Sokak'ta bulunan 28 numaralı hücreevinde yakalanan örgüt üyelerinin, 3 kişinin öldürülerek bu eve gömüldüğünü itiraf ettiklerini belirtti. Ceset araması yapılan Etimesgut'taki evin bahçesinden 3 erkek cesedi çıkarıldı. Çıkarılan cesetlerin naylon torbaya, ardından çuvala konularak üst üste gömüldükleri belirlendi.Arama yapılan bu evin kömürlüğünde bir askeri bot ile bir kaç bıçak bulundu. Bu arada Emniyet yetkililerinin iki cesedin Mehmet Şerif Uprak ve Bayram Ali Uprak adlı iki kardeşe ait olduğuna ilişkin verileri değerlendirmeleri sürüyor. Bu kişilerin Mersin'de bit pazarında beyaz eşya ticareti yaparken 6 ay önce kaçırıldıklarının Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiği kaydedildi.
Ankara'da gerçekleştirilen Hizbullah operasyonunda yakalanan 9 kişinin, Konya'da da 6 kişiyi katlettiklerini bildirdikleri kaydedildi. Alınan bilgiye göre, sözkonusu 9 kişi, bu bilgiyi sorguları sırasında ifade ettiler. Bu arada, Ankara'da gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanan 9 kişinin kimlikleri de açıklandı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Dr. Abdurrahman Aksoy Mustafa Gözlüer, Nesrin Aslan, Mahmut Demir (örgütün askeri kanat sorumlusu), Nuran Aslan, Sadullah Arpa, Burhan Özlük, Mehmet Yaşar kod adlı Selman İpek (Ankara sorumlusu) ve eşi Nuray İpek.
Hüseyin Velioğlu'nun cenazesini almak için İstanbul'a gelen ağabeyi Hayrettin Durmaz ile 2 akrabası gözlem altına alındı. İstanbul'da 3 gündür Hizbullah örgütüne yönelik operasyonlarda gözlem altına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Öte yandan Gaziantep'te Hizbullah'a yönelik önceki akşam başlatılan operasyonlar sırasında 20'ye yakın eve baskın düzenlenerek, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Ali Kalkan, Gaziantep'te son 1.5 ay içerisinde Hizbullah'a yönelik gerçekleştirilen 2 operasyonda gözaltına alınan 54 kişiden 14'ünün tutuklandığını anımsatarak, "Bu operasyonlar, İstanbul'daki operasyon ile bağlantılı değil" dedi. Kalkan, Konca Kuriş'in Gaziantep veya Adıyaman'da öldürülüp gömüldüğü yönündeki bilgilerin ise ancak eyleme katılanlardan birisinin yer göstermesi sonrası kesinlik kazanacağını ifade etti.







