|

'Hiçbir emrivakiyi bu millete reva görmeyiz'

Erdoğan: "Türkiye, özgüvenini yeniden kazanmıştır. Hedef AB'ye tartışmasız tam üyeliktir. Bu yüce millete, emrivakileri ve dayatmaları reva görmeyeceğiz."

Yeni Şafak
01:00 - 25/12/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:14 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
'Hiçbir emrivakiyi bu millete

reva görmeyiz'
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Erdoğan, dün akşam televizyonlardan yayınlanan "Ulusa Sesleniş" programında da, son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin son iki yılda iç politika ve ekonomi ile dış politikada aldığı mesafeleri anlatan Erdoğan, "Tarihin milletimize yüklemiş olduğu sorumlulukların şuurunda olarak, önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşmak için tek bir anımızı bile boşa harcamadan gayret gösterdik. Birlik ve beraberliğimizden doğan gücün değerini de bir kere daha fark ediyoruz. Türkiye, özgüvenini yeniden kazanmıştır. Hedefimiz Avrupa Birliği'ne tartışmasız tam üyeliktir. Müzakerelere başlama tarihi ise yine kesin 3 Ekim 2005 tarihidir. Yolumuz uzun ve çetindir. Milletimize, geleceğimize, yani kendimize olan inancımızı daima güçlü, daima taze tutmalıyız" dedi.

Müzakereler boyunca AB'nin Türkiye'den bazı taleplerde bulunacağını hatırlatan Erdoğan, bazı talepler karşısında Türkiye'nin "sağlam bir diplomasi ve sabırlı bir yaklaşım" ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Bu süreçte ülkenin gerçek sahibinin yüce Türk Milleti olduğu asla akıldan çıkarılmayacaktır. Türkiye artık bir emrivakiler ülkesi değil; demokrasi ve hukuk ülkesidir. Bu yüce millete, gerekçesi ne olursa olsun emrivakileri, dayatmaları, zorlamaları reva göremeyiz ve görmeyeceğiz. AB'nin talepleri, eksiksiz bir demokraside, çağdaş bir hukuk devletinde nasıl değerlendirilirse öyle değerlendirilecektir."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce