|

Hilton Oteli, termal kamera ile izleniyor

Bush'un kalacağı Hilton Oteli'nin yakınında meydana gelen patlama olayından sonra, otelin çevresinde kuş uçurtulmuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 26/06/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:30 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Başkanı George W. Bush'un kalacağı Hilton Oteli'nin önünde önceki gün meydana gelen patlama ile ilgili soruşturma devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, teknik incelemenin önümüzdeki hafta tamamlanabileceğini belirtti. Patlama olayından sonra, Bush'la ilgili gerek Hilton oteli gerekse Ankara genelinde alınan güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Otelin iç güvenliği ile ilgili yetki tamamen ABD Büyükelçiliği'nin koruma görevlilerine devredildi. Dün tamamen tahliye edilen Hilton otelinin çevresi, önceki gün yerleştirilen termal kameralarla sürekli olarak gözetleniyor.

'Öncü' CIA ajanları, otelde konuşlandı

Özel projektörlerle otel çevresi gece de aydınlatılıyor. Polis ekipleri de çevrede 24 saat aralıksız devriye nöbeti tutuyor. ABD Büyükelçiliği, sadece Hilton Oteli için yaklaşık 100 milyar lira masraf yaptı. "Öncü" olarak geçen ay Ankara'ya çıkartma yapan CIA ajanları, Bush'un kalacağı Hilton Oteli'ne 40 hat kapasiteli "kriptolu" 65 telefon hattı çekti. Haricen dinlenilemeyen 65 hatlı dijital hat, Bush'un ayrılmasından sonra NATO zirvesi nedeniyle kalacağı İstanbul'daki Conrad Oteli'ne kurulacak.

Otel girişine çelik bubalar konuldu

Otelin dört ayrı giriş noktasına bomba yüklü araçlarla yapılabilecek intihar saldırılarına karşı elektronik 8 çelik "buba" yerleştirildi. Garaj girişi ile çıkışı arasındaki bölüme 10 adet açılır-kapanır fosforlu güvenlik bariyeri kuruldu. Garaj girişine Türkiye'de Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarlığı'nda dahi olmayan ve araçların altını gösteren özel kamera monte edildi. Ankara'ya inişinde doğrudan Hilton Oteli'ne gidecek olan Bush'un kalacağı kral dairesi Ankara'yı kuş bakışı gören 16. katta bulunuyor.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce