|

Hizmet edip ahiretinizi kurtarın!

‘Islak İmzada Kumpas’ soruşturması kapsamında ifade veren Adli Tıp çalışanı gizli tanık Emin, bu sohbetlerde abilerin kendilerine “Belki sadece 1 dosya için FETÖ’ye hizmet edeceksiniz, ahiretinizi de bu şekilde kurtaracaksınız" dediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 2/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Emekli albay ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil olarak kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla kumpas kurulduğuna ilişkin hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. FETÖ'nün Adli Tıp yapılanması içerisinde bulunan gizli tanık Emin'in ifadeleri iddianameye girdi. Gizli tanık, FETÖ'nün sohbet gruplarındaki abilerin, "Belki sadece 1 dosya için size ihtiyacımız olacak. 1 dosya için FETÖ'ye hizmet edeceksiniz, ahiretinizi de bu şekilde kurtaracaksınız. Bunun için sizi buralara yerleştiriyoruz" ifadelerini kullanıldığını söyledi.



DEVİRMEYE GİDİYORUM


Tanık A.K. ise ifadesinde, o dönem Islak imza raporunu onaylayan Adli Tıpçılardan Eyüp Kandemir'in son aylarda skandal sözler söylediğini deşifre etti. A.K, "Eyüp Kandemir isimli şahsı köyünden tanırım. 15 Temmuz'dan yaklaşık 4 ay kadar önce Rize ili Güneysu ilçesine gittiğini ve buradan ayrılırken ismini tam olarak hatırlamadığım Güneysu Kanboz köyünde oturan akrabasına 'Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeye gidiyorum' şeklinde söylediğini duydum” ifadelerini kullandı.



BASKIYLA KABUL ETTİM


İddianamede, şüphelilerden Kemal Çakır ise ifadesinde o dönem Jandarma Kriminal'de şube başkanı olan Salih Sala'nın yaptığı baskı ile imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğu yönünde rapor hazırladığını söyledi. Çakır şöyle konuştu: "Islak imzaya ilişkin inceleme formunda ben görüşümü 'kanaat bildirilemez' olarak işaretlemiştim. Ancak kanaatimi değiştirmem yönünde Salih Sala'dan talimat aldım. Üzerini çizmek ve paraflamak sureti ile değiştirdim. Ancak kısa bir süre sonra kendisi bana bunun uygun olmadığını, formu yeniden düzenlemem gerektiğini emretti. Ben de yeni formu yeniden düzenleyerek kendisine verdim."


#Dursun Çiçek
#FETÖ
#Islak İmzada Kumpas
7 yıl önce