|

Hükümete güvenoyu

Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. hükümet, güvenoyu aldı. Oylamada 315 milletvekili hükümet programına olumlu oy verirken, 138 milletvekili de ret oyu kullandı. Güvenoyu almasının ardından teşekkür konuşması yapan Yıldırım, "Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daimi olması için gece gündüz çalışacağız" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:27 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet, TBMM'den güvenoyu aldı. 22 Mayıs'taki AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım'a hükümet kurma görevi vermesinin ardından kurulan 65. Hükümet, yapılan oylamada güvenoyu aldı. Elektronik sistemle yapılan oylamaya 453 milletvekili katıldı. 315 milletvekili hükümet programına olumlu oy verirken, 138 milletvekili de ret oyu kullandı.



2023'E ADIM ADIM

Güvenoyu almasının ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Yıldırım, “Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir” diye konuştu.



ELEŞTİRİ YOL GÖSTERİR

“Yüce Meclisimizin hükümetimize gösterdiği güven için hepinize teşekkür ediyor, Cenabı Mevlamdan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum” diyen Yıldırım, “Bu vesileyle görevi devraldığım 64. Hükümet'in Başbakanı ve Bakanlar Kurulu üyelerine de, Sayın Davutoğlu ve arkadaşlarına da yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, öneriler, uyarılar bizim için yol göstericidir” dedi.



BİRLİK VE KARDEŞLİK İÇİN

Başbakan Yıldırım, "Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz çalışacağız. Milletimizin barışı, huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Yüce Meclisimizden güvenoyu alan 65. hükümetin üyeleri ve başkanı olarak duyduğunuz güvene teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.






79 milyonun hükümetiyiz

Başbakan Yıldırım, “AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz. 79 milyonun hükümetiyiz. Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız. İnsan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz" şeklinde konuştu.





CHP'den Gezi propagandası

65. Hükümet'in güven oylaması öncesi yapılan konuşmalarda CHP Grubu tarafından Gezi olayları gündeme geldi. Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, açılışta İstanbul'un fethinin yıl dönümüne değinerek bir konuşma yaptı. Kahraman, Genel Kurul'da söz isteyen milletvekillerine de söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konuşmasına Gezi olaylarını hatırlatarak başladı. Gök, Gezi olayları esnasında ağaçlara sahip çıkarken, tabiatı korurken binlerce insan üzerine biber gazıyla saldırılmasını halkın unutmadığını savunarak, Gezi'nin 3. yıl dönümü olduğunu ve önemli bir direniş olduğunu iddia etti.



MESELE AĞAÇ DEĞİL

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Gezi olayının modern dünyada demokratik iktidarlara karşı protest hareketlerle toplum mühendisliğinin birleştiği örnek olaylardan birisi olduğunu kaydetti.



DARBE GİRİŞİMİ ZİNCİRİNİN PARÇASI

Bostancı, "Sahada seçim sandığında alt edilemeyen iktidarlara karşı muhalif enerjiyi çeşitli vesilerle toparlayıp sokaklarda kaos çıkartarak demokratik iktidarları zor durumda bırakma girişimlerinin çeşitli küresel örneklerden birisi olarak yaşanmıştır. Meselenin ağaç olmadığını bizzat Gezi'ye katılanlar söylüyor. Eğer ağaç olsaydı 14 yıllık iktidarı boyunca 3 milyar ağaç dikmiş olan, Türkiye'nin ormanlarını büyüten bu iktidara karşı Gezi'de toplananların teşekkür mitingi yapması gerekirdi. Bu işin ağaçla ilgisinin olmadığı çok açık. 17-25 Aralık geçmişteki darbe girişiminin zincirinin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.


#65. Hükümet
#TBMM
#Güvenoyu
8 yıl önce