|

İBB Esenler Otogarı’na el koydu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Otogarı’nı işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin sözleşmesini feshetti. Gerekçe ise olarak sözleşmeye aykırı olarak vatandaşlardan otopark ücreti alınması.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 21:48 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Esenler Otogarı olarak da biline Büyük İstanbul Otogarı için önemli bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile yapılan sözleşme usulsüzlük gerekçesiyle feshedildi.



15 GÜN SÜRE VERİLDİ


İBB ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği arasında 1987'de sözleşme yapılmıştı. Belediye encümen üyeleri kararıyla onaylanan sözleşmeye göre Otogarı inşa etmek, işletmek ya da işlettirmek yetkisi verilmişti. Derneğin veya işletme hakkı verilen şirketin sözleşmeye aykırı olarak otopark ücreti tahsil ettiği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen İBB 9 Ağustos tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla 15 gün içinde otogarın tahliye edilmesini istedi. Esenler Otogarı'nda günde yaklaşık 2 bin otobüs giriş-çıkış yapıyor. Otogar'da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.



#Esenler Otogarı
#Trakya Otobüsçüler Derneği
8 yıl önce