|

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'da bugün çok önemli bir katliamı önledik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Burada Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerden birinin daha yarın çocuğuna kavuşacağını ifade eden Soylu, "İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhu gibi eritiyor." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu ayrıca, bugün İstanbul'da çok önemli bir katliamın önlendiğini ve iki PKK'lı teröristin yakalandığını açıkladı. Alkol satışının tam kapanmada yasaklanmasına gelen eleştirilere de değinen Bakan Soylu, "Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı." şeklinde konuştu. Terör operasyonlarına da değinen Bakan Soylu, teröristbaşı Murat Karayılan'ın korkusundan mağarasından dışarı çıkamadığını açıkladı.

21:26 - 28/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:05 - 29/04/2021 Perşembe
Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Bakan Soylu'nun NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Diyarbakır annelerinden birisi daha evladına kavuşacak. Yarın buluşacaklar. Terör örgütünden bir terörist daha ikna edildi. Bu yıl ikna ile PKK terör örgütünden kopardığımız şuana kadar 63 kişi. İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhu gibi eritiyor.

"İstanbul'da büyük bir katliam önlendi"

Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Emniyet istihbaratımıza ve İstanbul polisimize teşekkür ediyorum.

PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Bunu yerleştiren iki terörist yakalandı.



17 günlük tam kapanma kararı

Kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek.

Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır.

Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaşlarımızın devletten, hükümetten beklediğini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuştur.

Şehir değiştirenler, gittiği yerde 17 gün karantinada olacak. Biz burada bir sorun görmüyoruz. İnanıyorum ki hep beraber vakalar iyi bir seviyeye düşecek. Kapanma olmasaydı bayramda yine hareketlilik olacaktı.

Tam kapanmada kimler muaf olacak?

e-başvuru bakanlığın internet adresinden yapılabiliyor. Çalışmak zorunda olanlar e-başvuruyla izin alabilecekler.

Cenazeler için kolaylıklar getirildi.

Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perşembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar.

Tam kapanmada alkol yasağı

Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var.

Kripto para vurgunu

Şu ana kadar 82 kişiye yönelik gözaltı kararı çıktı bunlardan 77'si gözaltına alındı. Hala gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz kırmızı bülten kararını çıkarttık. Biz bu esnada hem Arnavutluk'la hem de emniyet ile görüştük. İnternet üzerinden de teknik takip yaptık. Bu konuda karşılıklı değerlendirmemiz sürdü. Onlardan da izin alarak dört ülkeye ekip çıkarttık. Kırmızı bültenle arandığı için yakalandığında büyük ölçüde bize iade edilecek. Ortalama olarak 108 milyon dolarlık bir portföy söz konusu. Bahsedildiği gibi 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil.

Terör operasyonlarında son durum: Karayılan mağarasından çıkamıyor

Terörü kaynağında yok etme konusunda, savunma değil saldırı konusunda topyekün mücadelemiz devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız "inlerine gireceğiz" dedi.

15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar Türkiye içerisinde 7 bin 412 mağara ve sığınak imha edildi. Tam 40 yıldır her kış sığınak ve mağara değiştiriyorlardı.

Türkiye'de yer alan terörist sayısı 282'dir. Biz sarı torbaya koymadan teröristi listeden düşmeyiz.

Murat Karayılan mağarasından dışarıya çıkamıyor şu an. Sporu da mağarasında yapıyor. Bu yıl teröristlerin PKK'dan kaçış yılı olacak.



Düzenlediğimiz operasyonlarda kırmızı listedeki Fırat Şişman yaralı olarak ele geçirildi.

Suriye'de, Irak'ta, Afrika'da yapmamız gerekenler var.

Gri pasaport soruşturması

19 ilde 27 belediyede soruşturma sürüyor. 8 ay önce bir valimizden uyarı aldık. 2016, 2018 ve 2020'de uyarı yazıları gönderdik. Pasaport süresi bitip dönmeyen kişi sayısı 804'tür.




#Süleyman Soylu
#ikna çalışması
#İçişleri Bakanı
#İstanbul
#bomba
#saldırı
#PKK
#kripto para
3 yıl önce