|

İdlib’e 170 bin kişilik 9 kamp

Türkiye, Kızılay ve AFAD işbirliğinde İdlib’e 9 kamp kuracak. İki büyük arazi üzerine kurulacak kamp, 9 ayrı bölgeden oluşacak. Yerleşim alanlarında 170 bin kişi barınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:17 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk Kızılay'ı ve AFAD İdlib’e 170 bin kişilik 9 kamp kuracak
Türk Kızılay'ı ve AFAD İdlib’e 170 bin kişilik 9 kamp kuracak

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Astana anlaşmaları çerçevesinde gözlem noktası oluşturduğu İdlib’e, Kızılay ve AFAD işbirliğinde yeni yaşam alanları kurulacak. Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib’te daha önce kurulan çadır kentlere yaklaşık 65 bin kişi yerleştirilmişti. Yeni çalışma ile birlikte hayata geçirilecek 2 büyük kamp alanının 9 ayrı bölgeden oluşacağı ve bu yerleşim alanlarına yaklaşık 170 bin kişinin yerleştirileceği ifade edildi.

KAMPIN ALTYAPI ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bu girişimin, diğer kampların kapasitesini aşmasının üzerine gündeme geldiği ifade edildi. Bölgede çalışmalar başlarken, AFAD’ın arazi üzerinde zemin çalışmalarını sürdürdüğü, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kızılay’ın üstyapı çalışmalarına başlayıp çadırları kuracağı kaydedildi. Yerleşim yerinde planlanan farklı semtlere dair tüm çalışmaların nüfus planlamasına göre işleyeceği, su kuyuları ve özel ihtiyaçların da talebe göre yapılacağı belirtildi. Kampların ne zaman faaliyete geçeceği ise henüz netlik kazanmadı.


AFAD VE KIZILAY KOLLARI SIVADI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da dün yaptığı bilgilendirme toplantısında “Kızılay ve AFAD, İdlib ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 170 bin kişi kapasiteli kamp kurulması konusunda çalışmalara başlamış vaziyette” dedi. Aksoy, 10 ildeki 21 geçici barınma merkezinde 230 bin Suriyelinin barındığı, 3 milyondan fazla Suriyelinin ise şehirlerde ikamet ettiği bilgisini verdi.

#İdlib
#Türkiye
#Kızlılay
6 yıl önce