|

İnfazı Tendürek grubu yaptı

Doğubayazıt’ta ölü bulunan Mevlüt Bengi’yi, PKK’nın Tendürek grubunun infaz ettiği ortaya çıktı. 80 kişilik terörist gruba operasyon için düğmeye basıldı. İHA’ların 7/24 devriye gezdiği bölge terörden temizlenecek. Örgütün Engizek ve Tendürek’teki eylem grupları yok edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:01 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mevlüt Bengi'nin cesedinin yanında, PKK'lılarca yazılan “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür” notu bulunmuştu.
Mevlüt Bengi'nin cesedinin yanında, PKK'lılarca yazılan “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür” notu bulunmuştu.

Terör örgütü PKK’nın ana karargahı Kandil’e başlatılan operasyon, kalleş örgüte büyük darbe vurdu. Bölgede ağır kayıplar veren PKK yapılan operasyonlardan başını kaldıramaz hale geldi. Hedef olarak yine sivilleri seçen PKK’lı teröristler, son olarak Ağrı Doğubayazıt'ta Türkmen köyünde yaşayan Mevlüt Bengi'yi vahşice katletti. Bengi’yi elektrik direğine bağlayıp başından vurarak öldüren teröristlerin Tendürek Dağı'ndan geldiği tespit edildi.

İHA'LAR 7/24 TAKİPTE

Ermenistan sınırındaki Tendürek'e geniş çaplı operasyon hazırlığı başladı. 80 kişilik terörist grubun Ermenistan sınırını geçmemesi için İHA’lar Tendürek üzerinde 7/24 devriye geziyor. Askeri kaynaklar, Kandil bataklığının kurutulmasının ardından, lokal eylemler yapan grupların da yok edileceğini belirtti. Örgütün en büyük eylem gruplarının bulunduğu Engizek ve Tendürek terörden temizlenecek.

BATAKLIK KURUYACAK

Amanos Dağlarına Mart ayında başlatılan operasyonda çok sayıda PKK'lı terörist öldürüldü. Amanos'taki temizliğin ardından Kahramanmaraş’ta askeri konvoya tuzak kurulması sonucu 2 askerin şehit edilmesine neden olan Engizek Dağı'ndaki 60 kişilik PKK grubu da hedefe alındı. Engizek'te geniş çaplı operasyon sürerken, Ağrı Doğubayazıt’taki terör saldırılarından sorumlu Tendürek Dağı’ndaki terörist gruba da operasyon için düğmeye basıldı.

#PKK
#Terör
#İnfaz
6 yıl önce