|

İnsan hakları için yeni kurul

Adalet Bakanlığınca hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nın uygulama takvimi 2 yıl olarak belirlendi. Faaliyetlerin yüzde 90’ından fazlasının 1 yıl içerisinde uygulamaya geçmesi amaçlanıyor.

00:00 - 1/05/2021 Cumartesi
Güncelleme: 06:42 - 1/05/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
ABDULLAH SARİCA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart’ta açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili takvim dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belli oldu.

  • 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı’nın uygulama takvimi 2 yıl olarak belirlendi.
    Eylem Planı’nda yer alan her bir faaliyet için kısa (1 ve 3 ay), orta (6 ay ve 1 yıl) ve uzun (2 yıl) süreli vadeler belirlendi. Ayrıca niteliği gereği bazı faaliyetler açısından sürekli bir takvim öngörüldü. 393 faaliyetin 285’i süreli, 108’i ise niteliği gereği sürekli olarak öngörüldü.
    285 süreli faaliyetten 1 ay içinde 6, 3 ay içinde 40, 6 ay içinde 84, 1 yıl içinde 131, 2 yıl içinde ise 24’ünün gerçekleşmesi hedefleniyor. Böylece Eylem Planında öngörülen süreli faaliyetlerin yüzde 90’ından fazlasının 1 yıl içinde uygulamaya geçmesi amaçlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKANLIK YAPACAK

Eylem Planının etkin bir şekilde uygulanması ve şeffaf bir anlayışla izlenmesi amacıyla bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını takip ve koordine etmek üzere ‘İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ oluşturuldu.
Kurula Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Eylem Planında detaylı bir mevzuat taramasıyla, hak ve özgürlükler alanını genişletici değişikliklerin yanında, kamu hizmetlerinin erişilebilir, hesap verilebilir, eşit, şeffaf ve adil bir şekilde sunulmasına ilişkin standartların yükseltilmesi.
#İnsan Hakları Eylem Planı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
3 yıl önce