|

İşçilerden birinin cenazesi kayıp

Kimlik tespit çalışmaları sona yaklaşırken, düşen uçakta hayatını kaybeden Türk işçilerden birinin cesetinin kayıp olduğu öğrenildi.

Adana
00:00 - 14/01/2007 Pazar
Güncelleme: 06:33 - 14/01/2007 Pazar
Yeni Şafak
İşçilerden birinin cenazesi kayıp
İşçilerden birinin cenazesi kayıp

Bağdat yakınlarında düşen uçakta ölen 5 yolcunun kimliği daha DNA testi sonucu belirlenirken, Irak'tan 33 yerine 32 cenaze getirilmiş olabileceği belirtildi. Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde bulunan cenazelerden, Ahmet Gezer, Aziz Gelinci, Halil Kılıç, Serkan Geyik ve Bekir Yıldız'ın kimlikleri yakınlarından alınan kan ve kıl örnekleriyle yapılan DNA testi sonucu belirlendi. Cenazeler, defnedilmek üzere ailelerine teslim edildi.

TAMAMEN YANMIŞ OLABİLİR

Bu arada, Bağdat'tan gönderilen ceset torbalarından birine farklı kişilere ait ceset parçalarının konulduğu da DNA testi sırasında ortaya çıktı. Adana Vali Vekili Mehmet Demir Irak'tan getirilen ceset torbalarında 33 kişiye ait ceset arandığını, ancak bir torbada birkaç kişiye ait ceset parçalarına rastlandığını, bu nedenle 33 yerine daha az sayıda cenaze de getirilmiş olabileceğini ifade etti. Demir, "Bu adli bir vaka. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Tıp uzmanları bu olaya el koymuş durumda. Bir torbadan birinin kafası, diğerinin ayağı, bir başka kişinin ise kolu çıkabiliyor. Bir kişi tamamen yanarak yok olmuş da olabilir. Adli Tıp sonuçlarını bekleyip, DNA sonuçlarını görmeden birşey söylemek mümkün değil" dedi.

Hastane morglarındaki ceset torbalarından, yolculardan Ramazan Altıkulaç ve Rifat Demir ile yabancı uyruklular Alexey Ganzha (Rusya), Anatolie Seflediuc (Moldova), Drigorii Ciupricov (Moldova), Petru Sirbu (Moldova) ve Serhy Mashtalyar'ın (Ukrayna) kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı kaydedildi.

EVLAT KAYBETMEK ÇOK ACI

Öte yandan Bağdat'da düşen uçakta 5 aylık eşiyle birlikte hayatını kaybeden Yalovalı Serkan Geyik'in cesedi, ağabeyi Sercan Geyik'ten alınan DNA örneği sayesinde teşhis edildi. Oğlu Serkan Geyik'in kimliğinin belirlendiğini öğrenen acılı baba Mesut Geyik, bir kez daha göz yaşlarına boğulurken, "İçim yanıyor. Evlat kaybetmek çok acı. Annesi, kardeşleri ve ağabeyi yasta. Bizimle aynı acıyı paylaşan tüm ailelere başsağlığı, ölenlere rahmet diliyorum" diye konuştu.


Mezarlar DNA testi için açıldı

Bağdat'ta düşen uçakta hayatını kaybeden Kulak İnşaat Şirketi İcra Kurulu üyesi İsmail Kulak ile işçilerden Sebahattin Kesten, Bülent Durucan ve Hüseyin Şahin'in mezarları, DNA testi için parça alınması amacıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından açıldı. Kabasakal Mezarlığı'nda 11 Ocak'ta toprağa verilen cenazelerden Kulak ve Şahin'in mezarları, birinci derecede yakınlarının da gözetiminde, görevliler tarafından açılarak doku ve kemik parçası örneği alındıktan sonra tekrar kapatıldı. Kulak ve Şahin'in yakınlarının, cenazeleri teşhis etmelerine karşın mezarların açılmasına tepki gösterdikleri öğrenildi.

17 yıl önce