|

Islak imza kumpasına iddianame

Ergenekon davasının delillerinden olan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesindeki ıslak imzaya ilişkin usulsüz rapor verenlere dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:16 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Islak imza kumpası olarak bilinen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in mağdur olduğu soruşturma tamamlandı. Aralarında MİT TIR'larının durdurulması soruşturmasında da adı geçen eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı Albay Burhanettin Cihangiroğlu ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Cengiz Haluk İnce'nin de bulunduğu 15'i tutuklu 18 şüpheli hakkında 8.5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.



ADLİ TIP YAPILANMASI!


İddianamede, FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu'ndaki yapılanması ayrıntılı olarak anlatıldı. İddianamede, soruşturma ve kovuşturma makamlarınca delillerin yerine göre TÜBİTAK, Adli Tıp Kurumu ve Kriminal Laboratuvarlarına incelettirildiği belirtilerek, “Önceden planlanan ve arzu edilen şekilde örgüt mensuplarınca düzenlenen raporlarla meşrulaştırılmasının sağlandığı, söz konusu raporlar verilirken gerekirse usule aykırı görevlendirmeler yapıldığı, soruşturma ve kovuşturmalara yön verildiği, istenilen şekilde kararların çıkmasının sağlandığı” ifade edildi.


#Ergenekon davası
#İrtica
#Dursun Çiçek
#İlker Başbuğ
7 yıl önce