|

İslâm dünyasının STK'ları İstanbul'da buluşacak

TGTV, "Uluslararası İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı"nda 30'u aşkın ülkeden STK'yı İstanbul'da buluşturacak. Konferans, "Değişen dünyada yeni bir vizyon arayışı" başlığını taşıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2005 Perşembe
Güncelleme: 16:04 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • SEVDA ALKAN/ İSTANBUL


    İstanbul, 30 Nisan-1 Mayıs 2005 tarihleri arasında önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) düzenleyeceği ve "Değişen dünyada yeni bir vizyon arayışı" başlığıyla gerçekleştirilecek olan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı'na 30'un üzerinde ülkeden 50 sivil toplum kuruluşu (STK) katılacak.

    Konferansı bir basın toplantısıyla duyuran TGTV Başkanı Necmi Sadıkoğlu, konferansta Dışişleri Bakanı Abdulah Gül ve İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun birer koruşma yapacaklarını söyledi. Konferansa, Mısır'dan Amani Kandil ve Fahmi Huveydi, Kuveyt'ten Yusuf El Hijji, İngiltere'den Azzam Temimi, Amerika'dan Ahmed Tütüncü, Birleşmiş Milletler'den Gulam Nabi FAI ve İslamic Relief'ten Hany El Benna gibi İslam dünyanının yakından tanıdığı önemli isimlerin katılacağını kaydetti.

    Sürekli bir birlik kurmak

    İslam ülkelerinde sivil toplumun gelişimine ve etkinlik kazanmasına katkı sağlayacak her konuda bilgi alış-verişinde bulunmayı amaçladıklarını belirten Sadıkoğlu, konferanın diğer amaçlarını ise şöyle sıraladı:

    "Bir birlik kurmak, İslam dünyasının genelini ilgilendiren konularda biraraya gelerek düşünce üretmek, alternatif çözüm yolları sunmak ve uygulamaya koymak üzere eylem planı çıkarmak, dünyanın kaderini tayin edecek konulara ilişkin, uluslararası karar mekanizmalarında lobi yapmak, bu amaçla deneyim, lojistik, finansal ve uzman desteği ile teknolojik altyapı gibi konularda işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, İslam ülkelerini dış müdaheleye açık hale getiren ekonomik, sosyal ve siyasi zaaflarının giderilmesi yolunda İslam ülkelerinin kendi iç dinamiklerini harekete geçirmesini desteklemek ve dış baskılara karşı sivil toplumun güç birliğini temin etmek ve insiyatifi ele geçirmek."

    STK'lar gözünde İslâm dünyası
    Değişen Dünyada Yeni Bir Vizyon arayışı başlığıyla gerçekleşecek olan toplantının 30 Nisan Cumartesi günü yapılacak açılış oturumunun ilk konusu ise "İslam Dünyasında Değişim" olacak. Konferansta, "Daha Fazla Demokrasi, Temel Hak ve Hürriyetlerin Tesisi ve Korunması", "Güvenliğin Arttırılması", "Refahın Yükseltilmesi" gibi alt başlıklarla devam edecek. Konferansta, "İslam Dünyasında STK'lar ve Sorunları" da tartışılacak.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce