İsrail’in derdi Türkiye

Yeni Şafak, Talha Menteş
04:00, 31/07/2018, Salı
Yeni Şafak
İsrail’in
derdi
Türkiye
İHAK Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez

Türkiye'den Kudüs'e yönelik ziyaretlerin artması ve Gazze'deki Büyük Yürüyüş eylemlerinde Türkiye'ye gösterilen aşırı ilgiden rahatsız olan İsrail, son dönemde Türk vatandaşlarına yönelik yıldırma politikalarına hız verdi.

İsrail'in, Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Türkiye'yi büyük tehdit olarak gördüğünü belirten İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, “İsrail'in Filistin'e yönelik baskılarına en büyük tepki Türkiye'den yükseliyor. Türkiye'nin duyarlılığını zayıflatma çabası içindeler” dedi.

DESTEK OLUNMALI

İsrail’in çıkardığı yasalar ve gasp ettiği gayrimenkullerle işgale hız verdiğini kaydeden Gülden Sönmez, şöyle konuştu: “İsrail Filistin’e götürülen yardımları engelleyerek, ablukanın bir şekilde delinemeyeceğini göstermeye çalışıyor. Bu adımları daha da ileri götüreceğini düşünüyorum. Ambargoyu delmek amacıyla 15 Mayıs’ta Norveç ve İsveç’ten yola çıkan Özgürlük Filosu’na ait gemiye ordu tarafından el konulması da bunun bir göstergesi. İsrail işgalina karşı Filistin yalnız bırakılmamalı.”

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmün ‘artık yeter’ dedirttiğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da “İsrail’in bu tutumu barışa değil savaşa sürüklüyor. ABD de körkütük destek vererek bu suça ortak oluyor” şeklinde konuştu. “İsrail suçlarının bedelini ödemeli” diyen Turan, milletin ve temsilcilerinin mütekabiliyet hakkının kullanılmasından yana olduğunu ifade etti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026