|

İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul'da noter satışı üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şebekeye operasyon düzenlendi. Dolandırıcılık operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
10:34 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 30/09/2015 Çarşamba
DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks otomobillerin noter satışı yapıldıktan sonra sahiplerine paralarını ödemeyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul ve Kocaeli'de eşzamanlı yapılan operasyonlarda şebeke lideri olduğu iddia edilen Hanefi Y.'nin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.



ARACI NOTERDEN ALDIKTAN SONRA PARA ÖDEMİYORLAR


Emniyet kaynakları, şebekenin araçlarını satmak için internette ilan veren kişileri işlettikleri galerilerine çağırdıktan sonra güvenlerini kazanarak araçların satışını özellikle akşam saatlerinde noterlerde resmi bir şekilde yaptırdığını belirtti. Şebeke üyelerinin noter satışından sonra vatandaşların parasını banka havalesi ile yapılacağını söyleyerek bankaların havale ekranlarını mağdurlara gösterdikleri ancak havale yapmadıkları ifade edildi.



PARASINI İSTEYENE; YA SENET, YA ÖLÜM TEHTİDİ


Polis, şebekenin nakit para konusunda ısrarcı olan mağdurlara senet vererek geçiştirdiğini ya da mağdurları ölümle tehdit ederek olayın peşini bırakmalarını istediklerini öne sürdü.


#istanbul operasyon
#noter dolandırıcılık
#dolandırıcılık
#dolandırıcılık operasyonu
9 yıl önce