|

İstanbul'daki uyuşturucu davasında tahliye

İstanbul'da tanınmış iş adamlarının çocuklarının da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, biri firari 19 sanığın, "örgüt kurmak, yönetmek" ve "uyuşturucu ticareti yapmak, temin etmek" suçlarından yargılandığı davada, 3 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

00:00 - 16/04/2013 Salı
Güncelleme: 11:14 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'daki uyuşturucu davasında tahliye
İstanbul'daki uyuşturucu davasında tahliye

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yasin Kızıloğlu, Hakan Karabulut, Tarık Eyilik, Fazıl Ahmet Zini, Ali Rıza Kantar, Coşkun Ertürk, Necmi Çakır, Ruhi Gül, Taner Eyilik, Ali Tamkoşar ve Raisa Sason ile tutuksuz sanıklar B.T., M.K.G. ve F.A.K. katıldı.

Tanık Ayşe Hatun Önal, duruşmada yok

Duruşmada, celse arasında mahkemeye gelen belgeleri okuyan Mahkemeye Heyeti Başkanı Ali Alçık, tanık olarak ifade vermesi kararlaştırılan ve hakkında daha önceki duruşmaya gelmediği için zorla getirilme kararı çıkarılan manken ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal'ın duruşmaya gelmediğini tutanağa geçirdi.

Başkan Alçık, sanıklardan Ahmet Büyükkeçeci ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ve hakkında yakalama emri çıkarılan firari sanığın henüz yakalanamadığını da bildirdi.

Duruşmada, hakkında daha önce çıkarılan yakalama emrinin mahkemeye gelmesi üzerine kaldırıldığı hatırlatılan ve savunması alınan Sinan Hotiç, konuşma zorluğu çektiği için yazılı savunma hazırladığını belirterek, savunmasını mahkemeye sundu.

Amerika'da üniversite okuduğunu ve oradayken esrar içmeye başladığını anlatan Hotiç, Türkiye'ye döndüğü bir zamanda kendisini bunalımda hissettiği için esrar içtiğini ve uyuşturucuyu tek başına kullandığını ifade etti. Hotiç, esrar dışında başka bir uyuşturucu madde kullanmadığını söyledi.

Yasemin Kozanoğlu

Duruşmada "tanık" olarak dinlenilen Yasemin Kozanoğlu da sanıklardan Ali Rıza Kantar, Necmi Çakır ve M.K.G.'yi tanıdığını kaydederek, "M.K.G.'nin tanık olduğunu sanıyordum, meğer sanıkmış" dedi.

Başkan Alçık'ın, "tutuklu sanıklar Çakır ve Kantar'dan uyuşturucu temin ettiğine yönelik iddiaları" sorduğu Kozanoğlu, "Ben bu sanıkları Mahmut Şevket Paşa köyünden tanıyorum. Necmi Çakır, ev bulmamda yardım etti ve oradaki emlakçıların arkadaşıydı. Ali Rıza Kantar da orada ev yapımında yardım etti bana. Onun ailesini de tanıyorum. Evimizin yanında, yumurta, domates, yoğurt gibi her türlü ihtiyacımızı tedarik ederdi. Ev ihtiyaçlarımı onlardan aldım, hiçbir zaman uyuşturucu almadım" dedi.

Kendilerinden uyuşturucu almadığı halde 1,5 yıldır tutuklu olan sanıklar Ali Rıza Kantar ve Necmi Çakır'ın tutukluluklarının yükünü üzerinde taşıdığını belirten Kozanoğlu, arkadaşı M.K.G.'den telefonda sarımsak istemesinin bile uyuşturucu istemek şeklinde algılandığını savundu.

"Doktor tavsiyesiyle uyuşturucu kullanmıştım"

Tutuklu sanık Ali Rıza Kantarcı'nın evin tek erkeği olduğu için ailesinin sürekli kapısına gelip ağladığını dile getiren Kozanoğlu, Başkan Alçık'ın, "Uyuşturucu kullanıyor musunuz?" sorusunu, "Daha önce Amerika'da doktor tavsiyesiyle kullanmıştım. Türkiye'de de bir kere, tanımadığım bir kişiden temin ettiğim esrar içmiştim. Olimpiyatları kazanan sporcular da içtiği için bir sakınca görmemiştim" diye yanıtladı.

Diğer tanık anlatımları ve avukatların beyanlarının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Tamkoşar, Yasin Kızıloğlu ve Ali Rıza Kantar'ın, delil durumuna göre tahliyesine karar verdi.

Duruşmaya gelmeyen tanık Ayşe Hatun Önal'ın zorla getirilmesi yönündeki kararın devamına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede, Yasin Kızıloğlu, Hakan Karabulut ile hakkında yakalama kararı bulunan Devran Karakuş'un liderliğinde suç örgütü kurulduğu, Hakan Karabulut'un evinde esrar yetiştirdiği, Devran Karakuş'un da temin ettiği kokain maddelerini Tarık Eyilik ve Taner Eyilik aracılığıyla tanınmış iş adamlarının çocukları K.P, M.K.G, Alican Çebi ve Kaan Sert, yönetmen Bora Tekay, aranjör Emre Irmak, oyuncu Faruk Aytar Kakınç, modacı ikiz kardeşler Raisa ve Vanessa Sason ile Selçuk Turna'ya sattığı anlatılıyor.

İddianamede, sanıklardan Ali Rıza Kantar'ın, Hakan Karabulut'tan aldığı esrar ve kokain maddelerini Yasemin Kozanoğlu, Hakan Sadi Bayer, M.K.G. ve Ayşe Hatun Önal'a para karşılığında verdiği de belirtiliyor.

Yasin Kızıloğlu, Hakan Karabulut ve Devran Karakuş'un toplam 12 yıl ile 36'şar yıl hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, sanıklar M.K.G., F.A.K., Sinan Hotiç, Mert Atakan, Hakan Sadi Bayer, Raisa Sason, Gönül Madra ve B.T.'nin, 7 yıl 6 ay ile 22 yıl 6 ay arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Diğer 8 sanığın 11 yıl ile 33'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianameyi kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, uyuşturucu madde alıp kullandıkları iddia edilen Vanessa Sason, Kaan Sert, Ali Can Çebi, Emre Irmak, Selçuk Turna, Yasemin Kozanoğlu, Ayşe Hatun Önal ve K.P'ın tanık sıfatıyla dinlenilmeleri hususunun sanıkların savunmalarının alınmasından sonra düşünülmesine hükmetmişti.

#Operasyon
11 yıl önce