|

İşte sınavlarda başarının sırrı

Başarıyı Arttırma Derneği, sınava hazırlanan öğrencilerin velilerine konferans verdi. İşte söz konusu eğitimde anlatılan başarı basamakları...

Yeni Şafak
17:56 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 15:03 - 30/10/2015 Cuma
IHA

Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Sınava Doğru” başlıklı konferans ilgi gördü. Başarıyı Arttırma Derneği eğitimcilerinden Zehra Meral Dinçşahin'in konuşmacı olduğu konferansta, sınava hazırlanan öğrencilerin anne babalarından ve ebeveynlerin de çocuklarından beklentileri üzerinde duruldu.



Sınav dönemindeki çocukların en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ailelerinden görecekleri samimi ilgi ve alaka olduğunu vurgulayan Zehra Dinçşahin, çocukları bütün dikkatimizle ve önem vererek dinlememiz gerektiğini anlattı.



Ailelerin çocuklarına olan sevgilerini genellikle maddi isteklerini karşılayarak gösterme çabasında olduğuna dikkat çeken, Dinçşahin, öğrencilerin, “Ben yaparsam olur” ilkesi ile yetiştirilmelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Dinçşahin, çocukların özgüven ve sorumluluk sahibi olmaları için bir başka önemli noktanın da çocukların adam yerine konulduklarının hissettirilmesi olduğunu anlattı.



Gerek okul, gerekse hayat başarısı için profesyonel destek almanın lüzumu ifade edildi.

#başarı
#sınav
#konferans
8 yıl önce