|

'İyileşmezse para yok'

Sağlık sektöründe yeni bir sisteme geçen Bayer firması, bazı ilaçlarda iyileşme sağlanmaması durumunda hastalara "garantili" olarak parayı iade edecek.

Yeni Şafak
00:00 - 8/10/2005 Cumartesi
Güncelleme: 11:12 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • FAHRİ SARRAFOĞLU / İSTANBUL

    Dünyanın en büyük ilaç firmaları arasında bulunan Bayer, Türkiye'de ilk kez "İyileşme Yoksa Ödeme Yok" sistemini başlatıyor. Şirket, hastaların mutlaka doktora gitmelerini ve reçeteli ilaç kullanmalarını sağlamayı hedefliyor.
    AB'de uygulanıyor

    AB'ye üye çeşitli ülkeler, ABD ve İskandinav ülkelerinde başarıyla uygulanan iyileşemeyen hastanın ilaç parasını geri ödenmesi artık Türkiye'de de gerçekleşecek. İlk uygulamayı kendilerinin başlattığını belirten Bayer Türkiye Sağlık Ürünleri Grubu Genel Müdürü Werner de Prins "Hastaların hakları olduğu noktasından yola çıkılarak hazırlanan 'İyileşme Yoksa, Ödeme Yok' sisteminin, ülkemizde ereksiyon sorunu tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi sosyal sağlık kurumları tarafından geri ödeme kapsamında olmayan ilaçlar konusunda halkımıza büyük faydalar sağlayacağı düşünülmektedir" dedi.

    Sistem nasıl çalışacak?

    1. Hasta önce uzman doktora gidecek (ürolog, dahiliye uzmanı veya endokrinolog).

    2. Doktorun reçetesindeki tedaviyi hiç eksiksiz uygulayacak.

    3. Tedaviden istenilen başarı elde edilemezse hasta tekrar doktorunu ziyaret edecek ve doktordan ya da eczaneden temin edebileceği "Hasta para iade garantisi" belgesini doldurup doktoruna onaylatacak.

    4. Doktorundan almış olduğu reçetenin aslını, doldurulmuş olan hasta para iade garantisi formunu, reçete sahibinin kimlik fotokopisinin aslını, ilacı aldığı eczanenin kestiği satış fişinin aslını, kullanmış olduğu ilacın kutusunu ve boş da olsa blisterini formda belirtilen adrese gönderecek.

    5. Doktorun bu belgeyi onayladığı tarihten sonra en geç 2 hafta içerisinde yollanan formalara yönelik geri gönderim 3 hafta içerisinde hastalara yapılacaktır.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce