|

Kalbinize yeniden gireceğiz

ABD Başkanı Bush'un kampanya danışmanı Karen Hughes, Türk halkının kalbini kazanmak için bir dizi program hazırladıklarını söyledi. PKK'yı bitirmek için işbirliği yaptıklarını belirten Hughes, kırılan ilişkilerin onarılacağını söyledi.

New York
00:00 - 12/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:05 - 12/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Kalbinize yeniden gireceğiz
Kalbinize yeniden gireceğiz

Yıl sonunda görevini bırakacak olan, ABD Başkanı George Bush'un bir dönem danışmanı ve kampanya sorumlusu olarak da görev yapan Karen Hughes Türk halkının kalbini yeniden kazanmak için bir dizi yeni program başlatacaklarını söyledi. Karen Hughes ve ekibinin, ülke dışında ABD'ye tepkileri azaltmak amacıyla uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları tanıtım program ile ilgili, ABD Dışişleri Bakanlığı New York Yabancı Gazeteciler Merkezi'nde konuşan Hughes, “PKK terörünün bitirilmesi konusunda Türkiye'ye yardım için çalışıyoruz” dedi. Hughes, Türk halkının yeniden kazanılma başarısı için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek bu konuda kapsamlı bir dizi programın da yolda olduğunu söyledi. Hughes, “Türkiye bizim için çok önemli bir ülke, Türkiye, için bir dizi program yolda” diye konuştu.

TÜRKİYE ANAHTAR

Hughes, “Türkiye'de görev yapan birçok halkla ilişkiler uzmanımız var, bu konuda yoğun olarak çaışmalar yapıyorlar. Bölge için geliştirdiğimiz planlar çerçevesinde, Türkiye bizim icin anahtar ülklerden biri durumunda. Bölge için uyguladığımız pilot ülke projesinde de Türkiye var, bunun için Türkiye'ye ekstra fonlar ayırdık. Ben de Türkiye'ye gittim orada çok çalıştık, çok da çalışıyoruz, ancak daha kat etmemiz gereken yollar var” dedi.

ABD'NİN TANITIM ATAĞI

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda İnsan Haklarından sorumlu olan Hughes, dış temsilciliklerinde göreve başlatacakları yaklaşık 500 kadar yeni personel ile bazı ülkelerde büyük tepkiler alan vize işlemlerindeki yığılmanın da giderileceğini, bu şekilde ABD'ye daha fazla öğrenci, turist ve işadamı getireceklerini söyledi.

İNTERAKTİF TANITIM

“Ben Amerika” (I'm America) adlı tanıtım filmi hakkında da çeşitli bilgiler veren Hughes, ABD'nin yaklaşık 200 kadar dış temsilciliğinde gösterilecek olan yeni tanıtım filminde, daha çok insan ve doğa faktörüne önem verdiklerini söyledi. ABD'nin tanıtımında en son teknolijiyi kullanmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Amerikan halkı ve ABD'nin interaktif olarak tanıtıldığı yeni internet sitesi www.america.gov'ın da çok yakında hizmete gireceğini söyledi.



16 yıl önce