|

Kalıntılar çöküyor

15 Temmuz sonrası tüm bağlantılarıyla çöküşe geçen Fetullahçı Terör Örgütü’nün eğitim danışmanları kılıfıyla üniversitelerde hareketlenmeye geçtiği belirlendi. FETÖ kalıntılarının bu girişimi de istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Emniyet yetkilileri, örgüte nefes aldırmadıklarını söylerken, kripto FETÖ’cülerin de bu sayede deşifre olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:33 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kayseri’deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kayseri’deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Devletin kılcal damarlarına sızarak, oluşturduğu terör kadrolarıyla 15 Temmuz darbe girişimi ihanetine imza atan Fetullahçı Terör Örgütü’nün, son çırpınışları da çöküyor. Askeriye, emniyet, yargı, bakanlıklar ve özellikle eğitim camiasından yoğun olarak temizlenen FETÖ’nün, yeniden yapılanma girişimleri, istihbarat birimlerinin sıkı takibiyle engelleniyor. Son olarak, KHK ile meslekten ihraç edilen FETÖ’cü öğretmenlerin, özel sektörde eğitim danışmanlığı kılıfıyla örgüt propagandası yaptığı ve üniversitelere yönelik yeniden yapılanma hazırlığı içerisine girdikleri tespit edildi. İstihbarat birimlerinin bu tespiti, emniyet güçlerini harekete geçirdi. Operasyonlarda, FETÖ kalıntılarının eğitim alanındaki bu girişimi engellenmiş oldu. İstanbul merkezli 28 ildeki operasyonda, bir kısmı Bylock’çu 43 şüpheli gözaltına alındı.

YARGI GİRİŞİMLERİ ÇÖKTÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma ile birlikte çalışmalarını tamamlayan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün yargı sistemine sızdırmaya çalıştığı bir yapıya ulaşmıştı. Çalışmada, FETÖ’nün üst düzey yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve abla olarak adlandırılan bazı örgüt üyelerinin isimleri çıkarılmış, şüphelilerin, örgütün” Hakim-Savcı” çalışma evlerinden sorumlu oldukları tespit edilmişti. Teknik ve

fiziki takibin ardından, şüphelilerin örgüt adına faaliyet sürdüren evlerde, hâkim ve savcılık sınavına girmeye hazırlanan avukatlara eğitim verdikleri anlaşılmıştı. 16 ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ’nün 4 üst düzey ablasının ve hâkim-savcı adayı avukatların da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.


Sakınan’a 36 yıl

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmayı kapatmaya çalıştığı öne sürülen eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili firari Şadan Sakınan hakkında 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede Sakınan, FETÖ soruların sızdırılması nedeniyle iptal edilen Temmuz 2010 KPSS soruşturmasının başında kaldığı sürede etkin, tarafsız ve hızlı bir tahkikat yürütmeyerek soruşturmayı sürüncemede bırakıp akamete uğrattı.


#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce