|

Kamikazeye ikinci ihraç

HSK, FETÖ’cülerin yargılandığı davada hukuka aykırı karara imza atan ve kararında elebaşı Gülen’den mehdi diye bahseden eski hakim İlhan Karagöz hakkında ikinci kez ihraç kararı verdi.

Osman Özgan
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:34 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ’cü İlhan Karagöz
FETÖ’cü İlhan Karagöz

Darbe girişiminin ardından FETÖ’cü hakim ve savcıları ihraç eden HSK, örgütün talimatıyla hukuka aykırı kararlara imza atan hakim ve savcılarla ilgili dosyaları da tek tek soruşturuyor. Kurul, bu durumdaki hakim ve savcılarla ilgili ikinci kez ihraç kararı veriyor.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

Bu kapsamda, HSK Genel Kurulu, eski İstanbul hakimi İlhan Karagöz’ün dosyasını ele aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Karagöz’ün ayrıca “görevi kötüye kullanma” suçundan dosyası bulunuyordu. Genel Kurul, önceki gün yaptığı toplantıda, Balyoz davasına ilişkin gerçeğe aykırı rapor düzenleyen FETÖ’cü 3 eski TÜBİTAK çalışanına açılan davada, skandal bir karara imza atan Karagöz’ün ikinci kez ihracına karar verdi.

“MEHDİ” İLAN ETTİ

Rapora göre, FETÖ’cü İlhan Karagöz, davanın duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olmasına rağmen, müdahil ve sanık taraf avukatlarının haberi olmadan alelacele Ramazan Bayramının arife gününe denk gelen 4 Temmuz 2016 gününe duruşma açtı ve yasalara aykırı olarak sanıkların savunmalarını dahi almadan davanın reddine karar verdi. 577 sayfadan oluşan kısa kararında, dava dosyasını “kopuş davası” olarak nitelendiren Karagöz, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen›den «mehdi» diye bahsederek terör örgütü propagandası yaptı.

#FETÖ
#İhsan Karagöz
6 yıl önce