|

Katilleri HDP’liler saklamış

KCK talimatıyla sözde örgüt içi hesaplaşma sonucu geçen yıl Şişli’de öldürülen Rıdvan Gül’ün katillerinin ve cinayet silahının HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’nda saklandığı tespit edildi. Bu bilgi üzerine binaya baskın düzenleyen İstanbul terör polisi, çok sayıda belgeye el koydı. İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir'le birlikte 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 9/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, HDP'nin Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Operasyonun arka planını, terör örgütü PKK'nın sözde cezalandırma eylemi adı altında örgüt içi hesaplaşma olarak, 21 Haziran 2015'te Rıdvan Gül'ü öldürmesi oluşturuyor.



ÖRGÜT İÇİ SÖZDE' CEZALANDIRMA' KURBANI


İstanbul polisi tarafından uzun süredir yapılan çalışmalar neticesinde PKK'dan uyuşturucudan kaydı bulunan Rıdvan Gül'ün yine PKK'lılar tarafından sözde cezalandırma adı altında öldürüldüğü ve katillerin cinayet silahları ile HDP Beyoğlu ilçe binasında saklandığı belirlendi. Binaya baskın düzenleyen ekipler 6 şüpheliyi gözaltına aldı.



3 KİŞİ ARANIYOR


Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 9 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı. Kayıp olan 3 kişiye yönelik arama çalışmaları ise sürüyor. Öğrenilen bilgilere göre aranan 3 şüphelinin cinayeti işleyen şahıslar olduğu belirtiliyor.



CİNAYET SİLAHINI ÖRGÜT SAKLAMIŞ


Öte yandan binada olduğu tespit edilen cinayet silahının ise örgüt üyeleri tarafından saklandığı ifade edildi. Operasyonda HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir de gözaltına alındı.





ÖRGÜTSEL DOKÜMANLARA POLİS EL KOYDU


Tarlabaşı Bulvarı Ağaç Çileği Sokak'ta bulunan HDP İlçe Başkanlığı'nda geniş çaplı arama yapan ekipler, yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı örgütsel dergiler ve dijital malzemeler ele geçirildi.



OPERASYONA HELİKOPTER HAVADAN DESTEK VERDİ


Aramayı, özel harekat polislerinin desteği ile parti binasına giren sivil polis ekipleri yaptı. Bu esnada polis helikopteri de bölgede uçaral destek verdi. Sokak girişinde se çevik kuvvet ekipleri geniş emniyet tedbiri aldı.



Elektriği de kaçak çıktı


Polis ekipleri HDP'nin Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nda elektrik akımının kaçak olduğundan şüphelendi. Yetkililer tarafından yapılan incelemede elektriğin kaçak olduğu belirlendi. Yıllardır elektriğin kaçak olarak kullanılan Beyoğlu'ndaki parti binası yaklaşık 15 yıldır Kürt Sol'u tarafından kullanılıyor. 2008'den beri BDP'nin kullandığı binayı, 2014 Mayıs'tan itibaren HDP kullanıyor.



#Terörle Mücadele
#Tarlabaşı Bulvarı Ağaç Çileği Sokak
#pkk
#terör
8 yıl önce