|

Kılıçdaroğlu ilk kez bu kadar net konuştu: Ben kazanırım

Geçtiğimiz akşam Halk TV yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın tartışmalara neden olan aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı gün için 13 Şubat’ı işaret eden Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'nın "Siz altı partinin ortak adayı olursanız, bu seçim Erdoğan ve MHP’ye karşı kazanılabilir mi?" sorusuna ise "Kazanırız. Bütün anketler bunu gösteriyor." şeklinde cevap verdi.

14:48 - 30/01/2023 Pazartesi
Güncelleme: 16:39 - 30/01/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam Halk TV canlı yayınına katıldı. Burada gündeme ilişkin soruları cevaplayan CHP lideri, Altılı Masa'nın adaylık karmaşasına ilişkin de açıklamalar yaptı.

13 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı gün için, 12'inci toplantının yapılacağı 13 Şubat’ı işaret eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"6 lider 13 Şubat’ta bulaşacağız. Artık 13 Şubat mı olur, yoksa 13 Şubat’ta karar alacağız, bu tarihin açıklanması için belli bir tarih mi olur? Büyük bir olasılıkla 13 Şubat’ta bir karar alacağız. Diyelim ki cumhurbaşkanı adayımız 13’ünde değil de, 23’üncüde kamuoyuna bir şekliyle ne yapacağını ortak mutabakat metniyle birlikte açıklayacak"

KILIÇDAROĞLU'NDAN NET CEVAP: KAZANIRIM

Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'nın
"Siz altı partinin ortak adayı olursanız, bu seçim Erdoğan ve MHP’ye karşı kazanılabilir mi?"
sorusuna ise
"Kazanırız. Bütün anketler bunu gösteriyor."
şeklinde cevap verdi.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Altılı masa
#İsmail Küçükkaya
1 yıl önce