|

Kilise onayladı, evleniyorlar

İngiliz Anglikan Kilisesi'ne göre prensin boşanmış biriyle evlenmesi yasak olmasına rağmen, Başpiskopos Rowen Williams, Prens Charles ve Camilla Parker'ın evlilik planını onayladı. Çift, 8 Nisan'da evlenecek.

Yeni Şafak
01:00 - 11/02/2005 Cuma
Güncelleme: 14:22 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İngiltere Kraliyet tahtının veliahdı Galler Prensi Charles'ın, Camilla Parker Bowles ile evlenmeye karar verdiği açıklandı. Çiftin düğün töreninin 8 Nisan'da yapılacağı resmen duyuruldu.

Windsor kalesindeki St. George's kilisesinde yapılması beklenen düğünün ardından Camilla Parker Bowles'a Kraliçe tarafından 'Cornwall Düşesi' unvanı verilecek. İngiltere Başbakanı Tony Blair, Prens Charles ile Camilla Parker Bowles'a mutluluk diledi. SKY TV'nin bildirdiğine göre, Kraliçe İkinci Elizabeth evliliği onaylamadan önce Başbakan Blair'in görüşlerine de başvurdu. Bowles'un Prens'in eşi olarak "Kraliyeti temsil görevi üstlenmeyeceği", ancak Prens'e kamuya açık temaslarında eşlik edebileceği de kraliyet tarafından kararlaştırıldı.

Öte yandan İngiliz Anglikan Kilisesi kararlarına göre, prens boşanmış ve eşi halen hayatta olan biriyle evlenemiyor. Ancak İngiliz Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Rowen Williams, Prens Charles'ın evlilik planını onayladığını açıkladı.

Prens'in eşi olarak anılacak

Bu arada Camilla Parker Bowles'un "Prenses" unvanını kullanmayacağı, sadece "Prens'in eşi" olarak anılacağı bildirildi. Kraliyete yakın çevreler, Prens'in tahta çıkması halinde de Camilla'nın sadece "Kral'ın eşi" diye anılacağını öne sürerek, bunda Bowles'un boşanmış bir kadın olmasının büyük etkisi olduğunu savunuyor.

Halk, bu evliliği desteklemiyor

SKY News'in yaptığı bir anket ise halkın yüzde 70'inin bu evliliği desteklemediğini ortaya koydu.

İlk evliliğini Diana ile yaptı
Prens Charles, ilk evliliğini Prenses Diana ile yapmış, bu evlilik boşanmayla sonuçlanmıştı. Prensin, gençliğinde tanıştığı Camilla Parker ile evliliği süresince de ilişkisini sürdürdüğü öne sürülmüş, Prenses Diana da bu durumu, "Biz evliliğimizi üç kişi yaşadık" şeklindeki sözleriyle vurgulamıştı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce