|

KKTC'deki iftarda 18 ülkeden temsilci

Lefkoşa
00:00 - 29/08/2011 Pazartesi
Güncelleme: 01:55 - 29/08/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
KKTC'deki iftarda  18 ülkeden temsilci
KKTC'deki iftarda 18 ülkeden temsilci

Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve KKTC Din İşleri Dairesi, “Din kardeşleri Kuzey Kıbrıs'ta buluşuyor” sloganı altında “Uluslararası Kardeşlik İftarı” düzenledi.

Girne'deki Cratos Premium Otels'deki iftara, eşleriyle beraber KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, milletvekilleri, İran'ın Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Büyükelçisi Ali Akbar Rezaei, KKTC, Türkiye, Dubai, Kosova, Umman, Bosna-Hersek, Fas, Rodos, Yunanistan, Bulgaristan, Medine, Sırbistan, Makedonya, İran, Pakistan, Kuveyt, Filistin ve Gazze'den vakıf yöneticisi ve din adamları katıldı.

GÜZEL BİR TABLO

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, iftar sonra yaptığı konuşmada, 18 ülkeden misafirlerin katılımını 'güzel bir tablo' olarak değerlendirdi.

Kıbrıs'ın kendine özgü yüksek kültürü olan, yüksek inanç değerleri olan bir vatan coğrafyası olduğuna işaret eden Görmez, son 8 yılda KKTC'deki dostlarıyla yakın ilişkileri olduğunu, çok sohbet ettiğini anlattı.

Kıbrıslıları dinlerken iki şeyin öne çıktığını belirten Görmez, bunlardan birinin, 'çok yüksek bir özgürlük, bağımsızlık ve hürriyetin bütün insanlarda bir karakter haline gelmesi', bir diğerinin de 'tabii bir dindarlık' olduğunu olduğunu kaydetti.

TAÇLANDIRMAK LAZIM

Her sözünde, imasında ve işaretinde, her Kıbrıslı'nın özellikle bağımsızlık ve özgürlük konusunda çok hassas olduğunu gördüğünü aktaran Görmez, 'Ancak bu özgürlük karakterinin daima manevi zengin bir dünya ile taçlandırılması gerekiyor. Bu iki büyük, güzel hasletin, hem bağımsızlık ve özgürlük düşüncesinin, hem de o dindarlık düşüncesinin mutlaka yüksek bir eğitimle daha kalıcı hale getirilmesi için çaba gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak, hem Kıbrıs Vakıflar İdaresi, hem KKTC Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay ile daima yakın ilişkiler içinde olacağını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün imkan ve hizmetleriyle Kıbrıslı kardeşlerin emrinde ve hizmetinde olduğunu söyledi.


13 yıl önce