Komutan görevden alındı
00:00, 14/08/2001, SalıG: Güncelleme: 14:17, 30/05/2014, Cuma
Yeni Şafak
Komutan görevden alındı
Akkise'de halkın toplu olarak bulunduğu mekanda emrindeki askerlere 5 bine yakın mermi kullandıran ve askere gitmeye hazırlanan gencin ölümüne yolaçan komutan görevden alındı.
Konya'nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinde asker düğünü yapılan kahvehanede jandarmanın kimlik sormasına kepki gösterilmesiyle başlayan ve askere gitmeye hazırlanan bir gencin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Jandarma Bölük Komutanı görevinden alındı. Jandarma Genel Komutanlığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ahırlı Jandarma Bölük Komutanı Astsubay Ali Çalışkan, İl Jandarma Komutanlığı emrine alındı. Ahırlı Jandarma Bölük Komutanlığı görevine de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Çelik atandı. Konya Valisi Ahmet Kayhan, olayların, sürdürülmekte olan adli ve idari soruşturmalar sonucunda aydınlatılacağını söyledi.
Yaralıların durumu
Olay sırasında hayatını kaybeden vatandaşın defninin yapıldığını, yaralanan vatandaşlardan 2'si dışında diğerlerinin taburcu olduğunu anlatan Kayhan, "Yaralı 2 vatandaşımızı, tedavi gördükleri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret ettim. Durumları iyi. Yaralı Kemal Candan, Beyin Cerrahisi'nde yoğun bakımda olmasına rağmen durumu iyi" dedi.
Vali Kayhan, "Olay sırasında çatışma olduğu konusunda iddialar var?" şeklindeki bir soruyu "Bunlar, sürdürülen tahkikatın kapsamında olan işler. Orada görev tespiti yapıldı. Kaç mermi atıldı, atılmadı. Bunların hepsi soruşturma sonucunda ortaya çıkacak" diye yanıtladı.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.