|

Koru Ümraniye davası tanığı

Soruşturma kapsamında, gazeteci Fehmi Koru'nun "tanık" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Aa
00:00 - 29/02/2008 Cuma
Güncelleme: 17:23 - 29/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Koru Ümraniye davası tanığı
Koru Ümraniye davası tanığı

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin soruşturma kapsamında, gazeteci Fehmi Koru'nun "tanık" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.


Çakmak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı belirtilen "Ergenekon terör örgütü" ile ilgili soruşturma, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca sürdürülüyor. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, olayla ilgili olarak gazeteci Koru'nun "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurdu. Koru, daha sonra adliyeden ayrıldı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Fehmi Koru, Savcı Öz'ün daveti üzerine "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu kaydetti.



Koru, "Hedef listesinde ismim çıktığı için beni çağırmışlardı. Bugüne günlerimiz uyuştu. Şikayetçi olup olmadığımı sordular. Hedef listesinde olup olmadığımı bilmiyordum. Duyduğumda da ciddiye almamıştım ama kendilerinin konuyu ciddiye almaları nedeniyle bu işin ciddi olduğunu anladığımı ifade ettim. Şikayetçi olmadığımı söyledim" dedi.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "Susurluk Davası" hükümlüsü Sami Hoştan, emekli subay ve astsubaylar, avukat ve gazeteci yazar ile doçentlerin de bulunduğu 38 kişi tutuklanmıştı.


16 yıl önce