|

Küçük Lütfi Almanya'dan gelen ilikle hayat buldu

Ağır bağışıklık sistemi hastalığı olan 'Chediak Higashi Sendromu' teşhisi konulan ve ilik nakli yapılması gereken 5 yaşındaki Lütfi Höl, Türkiye'den donör bulunamayınca Almanya'dan gelen ilikle sağlığına kavuştu

Antalya
00:00 - 20/09/2011 Salı
Güncelleme: 00:21 - 20/09/2011 Salı
Yeni Şafak
Küçük Lütfi Almanya'dan gelen ilikle hayat buldu
Küçük Lütfi Almanya'dan gelen ilikle hayat buldu

Nadir rastlanan ağır bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle yaşaması için ilik nakli yapılması gereken 5 yaşındaki Lütfi Höl, Almanya'dan gönderilen ilikle hayata tutundu. Konya'da yaşayan Bilal-Hilal Höl çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Lütfi Höl'e kontrol için gittiği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ağır bağışıklık sistemi hastalıklarından nadir görülen 'Chediak Higashi Sendromu' teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşması için tek çaresi ilik nakli olan minik Lütfi'ye Türkiye'den donör bulunamayınca aile doktorların tavsiyesi üzerine 2008'de Rahim ismini verdikleri çocuklarını dünyaya getirdi. Ancak Rahim bebeğin dokusu da minik Lütfi'ye uymadı.

UMUTLARI SÖNMÜŞTÜ

Ailenin umutları sönmeye başladığı sırada, aranan ilik, Dünya Kemik İliği Bankası aracılığıyla Almanya'da bulundu. Almanya'dan getirilen ilik, 2 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde minik Lütfi'ye nakledildi. Ameliyatın ardından yapılan testlerde iliğin vücuda uyum sağlayamadığı tespit edildi. Aile, yeni ilik nakli için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Lütfi'ye uygun iliğin Almanya'da bulunduğuna dair mutlu haber Dünya Kemik İliği Bankası'ndan geldi. Türkiye'ye getirtilen ilik, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Lütfi'ye nakledildi. Nakilden sonra enfeksiyon kapmaması için kemik iliği transplantasyonu odasında 50 gün yatan Lütfi Höl, tedavinin ardından taburcu edildi.

KELOĞLAN TESELLİSİ OLDU

Kemoterapi nedeniyle oğlunun saçlarının döküldüğünü belirten anne Hilal Höl, 'Saçları dökülünce çok üzüldü ve uzun süre ağladı. Sürekli 'Saçlarım neden dökülüyor?' diye bana soruyordu. Oğlum çizgi filmleri özellikle Keloğlan ve Caillou karakterlerini çok seviyordu. Keloğlan ve Caillou'yu saçları olmadığı için kendisine benzetiyor ve onlarla teselli buluyor. Bu süreçte bize destek olan tüm doktorlarımıza teşekkür ediyoruz.' diye konuştu. Hastalık nedeniyle kilo kaybeden minik Lütfi ise en iyi arkadaşlarının hastanedeki doktorlar olduğunu, bu nedenle büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi.



13 yıl önce