|

Kuzey Irak'tan acı haber: Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can şehit oldu

Kuzey Irak'ta arama tarama faaliyetleri sırasında 21 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can şehit oldu. Acı haber, memleketi Osmaniye'deki ailesine verildi.

16:42 - 24/07/2023 Pazartesi
Güncelleme: 17:28 - 24/07/2023 Pazartesi
DHA
Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can 
Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can 

Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde arama tarama faaliyetleri sırasında Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can şehit oldu. Mehmet Can'ın acı haberi, memleketi Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesi Karaçarlı Mahallesi'ndeki ailesine verildi.

Şehidin babasının evine ve Karaca Caddesi'ndeki evlere Türk bayrakları asıldı.
12'nci Komando Tugay Komutanlığı Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar da şehit evine gelerek anne Fatma ve baba İlhan Can'a başsağlığı dileklerini iletti.
Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can'ın şehit olduğunu duyurdu. MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 24 Temmuz 2023 tarihinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.


 


#Mehmet Can
#şehit
#osmaniye
#Kuzey Irak
9 ay önce