|

Limitsiz Zek

FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz, ByLock’ta örgütün ‘kaçın’ talimatı verdiğini itiraf etti. ByLock’taki kullanıcı adı ‘limitsiz’ olan Öz, “Eğer kaçmak yok sonuna kadar direnişe devam denseydi sorguda şov yapmayı düşünüyordum. Strateji değişti, onlara moral kazandırmama üzerine döndü sanırım” diyor. Öz, firariyken araba ve evlerini satmaya çalışmış.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 07:46 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
​FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz
​FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz

17-25 Aralık darbe girişiminin mimarlarından FETÖ’cü Zekeriya Öz, 2015 Ağustos’ta Gürcistan üzerinden Avrupa’ya kaçtı. Hala Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yargılaması devam eden Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca da “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

ÖZ’DE ‘LİMİT’ YOK

Örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen Öz’ün yazışmaları, soruşturma dosyasına girdi. Öz’ün, “limitsiz” kullanıcı adını kullandığı ByLock’a en son 13 Şubat 2016’da erişim sağladığı belirlendi. Şifresinin de “3526.zeki” olduğu tespit edildiği Öz’ün kişi listesinde, 16 FETÖ’cünün bulunduğu ByLock’ta bir de grubunun olduğu anlaşıldı. Kaçtıktan günler sonra FETÖ’cü firari hakim Mehmet Karababa ile konuşan firari Öz, ByLock’tan şov yapıyor. Örgütün ‘kaçın’ talimatı verdiğini itiraf eden Öz, 21 Ağustos 2015 tarihli mesajında, “Eğer ‘kaçmak yok sonuna kadar direnişe devam’ denseydi sorguda şov yapmayı düşünüyordum. Strateji değişti, onlara moral kazandırmama üzerine döndü sanırım. Teslim olsak onun görüntüleri üzerinden şov yapacaklardı. İçeridekiler ‘iyi ki kaçtılar’ diye sevinmişler” diyor.

GÜLEN’DEN ‘DAYI’ DİYE BAHSEDİYOR

ByLock içeriklerinde Öz’ün, teröristbaşı Fetullah Gülen’den ‘dayı’ diye bahsettiği belirlendi. Öz, Mehmet Karaba ile yaptığı başka bir konuşmada ise bir tane daha sahte pasaport yaptırmak gerektiğini söylüyor. Öz, o mesajında, “Abi buradan uzun süreli bir yere gidecekmişiz ve orada ev tutulacakmış, haberiniz var mı? Uzun süre kalacaksak evde yapılacak iş varsa yapabiliriz. Abi bir tane sahte pasaport ayarlayabilirim. O pasaportla Beyaz Rusya dahil her yere gidebiliriz. 15 günü kadar hazırlatabilirim” ifadesini kullanıyor.

HSK’NIN GÖRÜŞECEĞİ KONUDAN HABERDAR

Mesajlardan meslekten ihraç edilen FETÖ’cü Zekeriya Öz’ün, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) kendi dosyalarını görüşeceğinden haberdar olduğu da anlaşılıyor. 15 Aralık 2015 tarihli mesajında Öz, “Bizim ihracı Genel Kurul’da görüşecekler, dua et” diyor. Öz’ün ayrıca zaman zaman yer değişikliği yaptığı ByLock mesajlarına yansıdı. Sabah karanlıkta çıkmak gerektiğini söyleyen ve alınacak erzakları sıralayan Öz, “Nakil işini siz mi halledeceksiniz, nasıl yapacağız, bavullar bizim yanımızda mı olacak, yer belli mi, araba büyük mü, tabak-çanak, battaniye alacak mıyız?” şeklinde sorular soruyor.

  • Arabalarını satmanın derdine düşmüş
  • Öz hakkında, kaçtıktan sonra “haksız mal edinme” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış ve bu kapsamda tüm mal varlığına tedbir konulmuştu. Öz’ün söz konusu tedbirden önce mallarının satışı için vekalet verdiği ortaya çıktı. Ancak tedbir konulunca Öz’ün birçok malını satamadığı ByLock yazışmalarına yansıdı. 5 Ocak 2016 tarihli o yazışma içeriği şöyle: “Eve tedbir koydular. Orada biri alçaklık yapıp HSYK’ya bilgi vermiş, satışı yaptırmadılar. Tapuda bir müdür satışı bekletti bir hafta, HSYK tedbir koydurdu. Tapu müdürü yaptırdı diye düşünüyorum. Evin birini sattık çok şükür ama arabayla evin biri kaldı.”

Evde bunaldık ağabey

Öz’ün, örgüt üyeleriyle lobi bahçesinde buluştuğu, dışarı çıkmak için de bir örgüt mensubundan izin istediği ortaya çıktı. Gürcistan’dan kısa bir süre sonra FETÖ’cülerin de çoğunlukta olduğu Almanya’ya geçen Öz, “Abi bunaldık, sokağa çıkıp gezeceğiz. Bu kadar sıkmaya gerek yok. Şapka gözlük takarım, sıkıntı olmaz” mesajını paylaşıyor. Öz’ün, buluştuğu örgüt üyeleriyle de nargile içtiği anlaşılıyor. Bir başka mesajında da kese isteyen Öz, “Biraz garip gelebilir lakin bana kese lazım. Bekar eli gibi bir ahşabın ucuna tutturulmuş lif yani banyo için, sırtıma uzanamıyorum da” diyor.

#FETÖ
#Zekeriya Öz
#ByLock
6 yıl önce