|

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt: Atatürk’ün fotoğrafı duruyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hacı Uğur Polat’tan Oda Tv’nin göreve gelir gelmez ilk yaptığı iş, makam odasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kaldırmak olduğu yönündeki asılsız habere yanıt verdi.

Yeni Şafak
00:29 - 5/05/2018 Saturday
Güncelleme: 00:39 - 5/05/2018 Saturday
Yeni Şafak
​Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat
​Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Polat, devir teslim töreninde fotoğraf makinalarının aynı anda flaş patlatmaların sonrasında fotoğrafta parlamanın olduğunu ve Atatürk’ün yok gibi göründüğünü diğer fotoğraflarda ise Atatürk resminin net göründüğünü söyledi.

Polat konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Bugün devir teslim töreninde başta Anadolu ajansı başta olmak üzer tüm ajanslar ve ulusal basınından ve yerel basından temsilciler vardı. Hatta bazı basın kurumları canlı yayınlar yaptı. Söz konusu fotoğraf devir teslim töreninde çekilen bir fotoğraftır. Ondan fazla fotoğraf makinesini aynı anda flaşlı çekin yapınca bir fotoğrafta parlama olmuş ve Atatürk yok gibi görünüyor. Oysa tekrar eden diğer fotoğraflarda Atatürk resmi net görünüyor. Bütün fotoğraf karelerinde ve görüntülerde Atatürk vardır. Merak eden ajanslardan bugün çekilen fotoğrafları alabilir. Aynı kareler aynı mekan aynı fotoğraflar.

PARLAYAN FOTOĞRAF KULLANILMIŞ

Söz konusu devir teslim töreni ile ilgili belediyemizin internet sitesinde pek çok fotoğraf paylaşılmış ancak teknik personelin dikkatsizliği sonucu parlayan bu fotoğrafta kullanılmış.

ATATÜRK’E HAREKET ETMİŞTİR

Nedense Oda Tv bütün fotoğraflar arasında ancak sadece bu fotoğrafı kullanmış ve Atatürk resmi kaldırıldı haberi yapmış. Oysa bu haberi yapan kişi önceki ve sonraki fotoğraflara baksa Atatürk resmini görecektir kör olmadıklarına göre görmemesi de imkansızdır. Ancak kasıtlı olarak flaşların parlattığı ve sehven koyulmuş bu fotoğrafı kullanmış yalan ve hedef haber yapmıştır. Oda Tv’nin bu yalan haberine karşı dava açacağız. Niyetleri belli olan kişiler sadece belediyemize değil Atatürk’e de hakaret etmiştir. Hukuk önünde hesap verecektir.

#Atatürk
#Hacı Uğur Polat
#Malatya
6 years ago