|

Meclis'te sönük kutlama

TBMM'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törenine Cumhurbaşkanı Sezer'in önceki gün yayınladığı mesajın gölgesi düştü. Törene katılan devlet erkanı birbirini uzaktan selamladı

Yeni Şafak
00:00 - 30/10/2005 Pazar
Güncelleme: 09:52 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • TBMM BÜROSU / ANKARA

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini TBMM'de kabul etti. Cumhuriyet'in kuruşulunun 82. yıldönümü tüm yurtta ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlandı. Cumhurbaşkanı Sezer ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajlarındaki sertlik, törenlere de yansıdı.

    Sezer'in tebrikleri kabul ettiği TBMM'deki törende, devletin zirvesindeki soğukluk kendini hissettirdi. Törene katılanlar uzaktan selamlaşmayı tercih ederken, yanyana gelmedikleri gözlendi. Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özkök'ün karşılıklı sıcak gülüşleri ise objektiflerden kaçmadı.

    Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Tören Salonu'ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde kutlamaları kabul etti. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, kuvvet komutanları, üst düzey bürokratlar ve yabancı misyon şefleri katıldı.

    Mumcu ilk kez törene katıldı

    Hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu protokoldeki yerini aldı.

    Erkan Mumcu ise Meclis'te grubu bulunan Anavatan Genel Başkanı olarak törenlerde ilk kez yer aldı. AK Parti milletvekillerinin seçim bölgelerindeki törenlere katılmaları nedeniyle az sayıda temsil edildiği törende CHP milletvekillerinin büyük bölümü hazır bulundu. AK Parti'den 12 bakanın yanısıra 13 milletvekili törene katıldı.

    Özkök'ten neşeli gülümseme

    Tören öncesi protokoldeki yerini alan Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün tokalaşmadıkları dikkat çekerken, törenlerden önce birbirlerine sıcak bir şekilde gülümsemeleri objektiflere yansıdı.

    Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Erdoğan'ın tokalaşmaları sırasında yüzlerindeki gergin ifade ise gözlerden kaçmadı.

    YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ise sırasını beklerken tören salonunda yanında bulunan TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ile sohbet etti. Protokol sırasına göre tebrikleri kabul eden Sezer, tören bitiminde basın mensuplarıyla da tokalaşarak 'İyi bayramlar' dedi.

    Tayland'dan Atatürk rozeti
    Yabancı misyon şeflerinin tebriklerini kabul eden Cumhurbaşkanı Sezer'e, Tayland Maslahatgüzarı Pornpiomon Chande süpriz bir hediye verdi. Maslahatgüzar tokalaşma sırasında Sezer'in avucuna küçük bir hediye bıraktı. Sezer, avucunda sakladığı hediyeyi basın mensuplarına gösterdi. Chande'nin Sezer'e Atatürk rozeti ve bereket sembolü olan küçük fil biblosu verdiği görüldü.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce