|

Mektupla baskı planı

Fuat Avni hesabınının kullanıcısı Aydoğan Vatandaş’ın, 17-25 Aralık sonrası Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri ile yaptığı yazışmalar deşifre oldu. Yazışmalarda, uluslararası baskı için “Türkiye’deki hangi makamlar etkili olacaksa buradan mektuplar yazıp göndermek istiyorlar. Valiler, milletvekilleri v.s.” denmiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2017 Monday
Güncelleme: 07:11 - 10/04/2017 Monday
Yeni Şafak
Fuat Avni'nin Kimse Yok Mu yazışmaları ortaya çıktı.
Fuat Avni'nin Kimse Yok Mu yazışmaları ortaya çıktı.

FETÖ'ye bağlı Kimse Yok Mu Derneği hakkındaki soruşturmada İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Örgütün Twitter hesabı Fuat Avni’yi kullanan Aydoğan Vatandaş’ın Kimse Yok Mu yöneticileri ile yaptığı yazışmalar deşifre oldu. Vatandaş ile dernek yöneticileri arasındaki 2014 yılına ait e-posta yazışmalarında, 17 Aralık sonrası FETÖ’ye yönelik operasyonlara karşı uluslararası baskı kurmak için kamuoyu oluşturmanın adımları konuşuldu. Yazışmalarda, uluslararası baskı için “Türkiye’deki hangi makamlar etkili olacaksa buradan mektuplar yazıp göndermek istiyorlar. Valiler, milletvekilleri v.s.” dendiği belirlendi.


PARALAR AVRUPA’YA

17/25 Aralık darbe teşebbüsleri sonrasında, örgüte yapılan seri operasyonlara yönelik önceden planladığı tedbirleri hayata geçirdiği tespit edildi. Derneğin taşınmazlarının belirlenen anlaşmalarla satışının yapıldığı ve paranın Avrupa’ya aktarıldığı belirlendi.

OPERASYON PANİĞİ

FETÖ’ye yönelik 2015 yılında başlayan mali operasyonların doğurduğu panik de, Singapur ile yapılan konuşmalara yansıdı. Singapur’daki As-Siddiq Centre For Islamic Studies PTE LTD ile 2015 yılında yapılan yazışmalar ortaya çıktı. Derneğe geçilen bilgide, örgüt kuruluşlarının Türkiye’de mali denetim geçirdiği ve bu nedenle 217 milyon 987 bin 10 dolar değerinde fatura hazırlanarak denetimde ibraz edilmek üzere gösterilmesinin istendiği anlaşıldı. FETÖ elebaşının ‘kılcal damarlara sızmak’ talimatının ardından, Kimse Yok Mu Derneği çalışanı 73 kişinin Başbakanlık, Dışişleri, Yargıtay, EGM, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumlarda göreve başladığı da tespit edildi.

#Fuat Avni
#Aydoğan Vatandaş
#Kimse Yok Mu Derneği
7 years ago