|

Melisa sevmeyi onlarla öğrendi

7 yaşındaki Melisa’nın daha 20 aylıkken koruyucu ailesi olan Işık çifti, “Annesi 6 aylıkken terk etmiş. Herkesten kaçıyordu. Alışma sürecimiz uzun oldu ama artık o evimizin neşesi. Okulda da oldukça başarılı” diyor.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 20/03/2019 الأربعاء
Güncelleme: 23:42 - 19/03/2019 الثلاثاء
Yeni Şafak
Işık çifti, 2013 yılında sevgi evinden aldıkları 20 aylık Melisa sayesinde hayata tutundu.
Işık çifti, 2013 yılında sevgi evinden aldıkları 20 aylık Melisa sayesinde hayata tutundu.

Hergün onlarca çocuk aileleri tarafından sevgi evlerine bırakılırken aralarında şanslı olan yaklaşık 6 bin 556 çocuk ise koruyucu ailelerin çatısı altında yaşamlarına devam ediyor.

Binlerce koruyucu aileden birisi olan Ayşenur ve Ahmet Işık çifti, 2013 yılında sevgi evinden aldıkları 20 aylık Melisa sayesinde hayata tutundu.
Şimdi 7 yaşında olan Melisa’lı hayatlarını Yeni Şafak’a anlatan Işık çifti, “Artık o evimizin neşesi oldu” diyor.

HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI

Melisa’yı evlat edinme aşamasını hayatını dönüm noktası olarak anlatan anne Ayşenur Işık, “
Bir kızımız var, bir kardeşi olsun istedik olmadı. Kızım da üniversiteye başladı. Evlat edinme sürecinde yuvaya gittim. O zor bir çocuktu. Bir yaşındayken yuvada havale geçirmişti. Annesi de zaten 6 aylıkken terk etmiş. Herkesten kaçıyordu. Diğer çocuklar yanımdan ayrılmazken o benden uzak duruyordu. Birbirimize alışma süremiz biraz uzun oldu. Sonra onu yetiştirmek için hayata adım attık
” dedi.

BİR KARDEŞ DAHA İSTİYOR

  • Birçok duyguyu Melisa ile öğrendiklerini belirten Işık, “Melisa’yı eve getirdik. Bizimle göz teması bile kurmuyordu. Çok sonra konuşmaya başladı. Bizi aile olarak tanıması için uğraştık. Psikolojik destek aldık. Beş yaşına geldiğinde de ona her şeyi anlattık. Artık o bizim evimizin neşesi oldu. Okula başladı, derslerinde de başarılı” şeklinde konuştu.

Anne Işık, Melisa’nın sevgi evlerinden bir kardeş daha istediğini söyleyerek herkesi evlat edinmeye davet etti.

#Ahmet Işık
#İstanbul
٪d سنوات قبل