|

Memurlar namaz için izin istiyor

Geçtiğimiz hafta Toplu Sözleşme tekliflerini açıklayan Memur-Sen, kamu görevlileri için cuma namazı izni istedi. Memurların 2016 yılında alacakları zam oranları için görüşmeler bu hafta başlayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen, Cuma namazı için toplu sözleşme tekliflerine Cuma Namazı Vakti İzin Süresi maddesini ekledi. Teklif, kamu görevlilerinin günlük çalışmaya ara verme süresinin (öğlen arası) Cuma günleri için, Cuma Namazı vaktini de içine alacak şekilde 2 saat olarak uygulanmasını içeriyor.



TEMİNAT ALTINA ALINMALI


Memur-Sen, üyelerinin istekleri ve kamu görevlilerinin beklentileri doğrultusunda Toplu Sözleşme teklifleri arasında, anayasal hakları kapsamındaki Din ve vicdan hürriyeti, İbadet hürriyeti ve Siyaset (Seçme-Seçilme) Haklarına da yer vererek bu hakların kamu görevlilerin açısından da teminat altına alınmasını istedi.



KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ DE MASADA OLACAK


Memur-Sen 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak düzenlenen yeni bir madde de masaya taşınacak. Memur-Sen, 2013 yılında özgürlük için 12 milyon imza toplayarak bu yönde adımlar atmıştı. Memurların 2016 yılının başında ve ortasında alacakları zam oranları için görüşmeler bu hafta başlayacak.  ANKARA-AA


#Memur-Sen
#Cuma namazı
#toplu sözleşme
#Cuma Namazı Vakti İzin Süresi
9 yıl önce