Mesut Özarslan'dan Özel'in 'yolsuzluk' iddialarına cevap: Gösterdiğin dosyaların baş şüphelisi Yavaş

20:5610/02/2026, Salı
Yeni Şafak
CHP lideri Özel'in ailesine küfrettiği Mesut Özarslan, hakkındaki iddialara yanıt verdi. (Foto: Arşiv)
CHP lideri Özel'in ailesine küfrettiği Mesut Özarslan, hakkındaki iddialara yanıt verdi. (Foto: Arşiv)

CHP lideri Özgür Özel'in ağır küfürlerine maruz kalan ve partiden istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, bugün de yolsuzluk ithamlarıyla karşı karşıya geldi. Özel'in bu iddialarına X hesabından yanıt veren Özarslan, "Özel, herkesin gözünün içine bakarak yalanlar söylemiştir." dedi. Ankaragücü Tribün Lideri'ne 'AK Parti'ye geçiyorum' dediği iddialarını da 'iftira' olarak niteleyen Özarslan, yolsuzluk imasına ilişkin, "5 soruşturma dosyasının numarasını verip şahsımı yolsuzlukla suçlamıştır. Ancak; bu soruşturma dosyalarında şüpheliler arasında 1. Sırada Mansur Yavaş ismi yer almakta, diğer isimler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve İştirak Şirketlerinin Genel Müdürleridir." ifadelerini kullandı.

Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu.

6 Ocak’ta Bakan Murat Kurum’la yaptığı görüşmenin ardından parti içinde baskıya maruz kaldığını söyleyen Özarslan, 7 Şubat gecesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den kendisine hakaret, tehdit ve iftira içeren WhatsApp mesajları geldiğini, bu mesajlarda ailesinin de hedef alındığını belirtmişti.

Bu nedenle CHP’de siyaset yapmasının artık mümkün olmadığını açıklayan Keçiören Belediye Başkanı, Özel’in ağır küfürlerini ifşa edip, hukuki süreç başlatacağını söylemişti.

Özarslan’ın istifasının ardından Keçiören Belediyesi’nden bazı yöneticiler ve meclis üyeleri de CHP’den istifa etmişti.

Özel'den küfür açıklaması: Ailesine söylemedim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, küfürlere değinmeden attığı mesajları dillendirmişti.

Özel, 5 soruşturma dosyasının numarasını verip Özarslan'ın yolsuzluk yaptığı imasında bulunmuştu.

Özarslan'dan Özel'in 'yolsuzluk' iddialarına cevap

CHP Genel Başkanı'nın bu iddialarına X hesabından yanıt veren Özarslan,
"Özel, herkesin gözünün içine bakarak yalanlar söylemiştir."
dedi.
Ankaragücü Tribün Lideri'ne 'AK Parti'ye geçiyorum' dediği iddialarını da iftira olarak niteleyen Özarslan, yolsuzluk imasına ilişkin,
"5 soruşturma dosyasının numarasını verip şahsımı yolsuzlukla suçlamıştır. Ancak; bu soruşturma dosyalarında şüpheliler arasında 1. Sırada Mansur Yavaş ismi yer almakta, diğer isimler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve İştirak Şirketlerinin Genel Müdürleridir."
ifadelerini kullandı.

"'Bozuk tohum' sözü soyumu hedef almıştır"

Özarslan'ın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Aziz hemşehrilerim; Sn. Özgür Özel; 10.02.2026 tarihli Grup Konuşmasında; herkesin gözünün içine bakarak yalanlar söylemiştir.

Şöyle ki; 1- Şahsıma göndermiş olduğu mesajların içeriğindeki küfür ve hakaretleri değiştirerek ve diğer hakaret içeren mesajlarını açıklamamak suretiyle gizleyerek en yakın çalışma arkadaşlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, il ve ilçe başkanlarına ve partili-partisiz tüm kamuoyuna yalan söylemiştir. İnsanların gözlerinin içine bakarak yalan beyanda bulunması bir genel başkana yakışmamıştır.

2- Ankaragücü Tribün Liderine “ AK Partiye geçiyorum, destek olun, sana daire alayım” dediğimi iddia etmiştir. Bu sözler; Ankaragücü Yönetim Kurulu üyesi Muammer Polat ve diğer yetkililer tarafından “gerçek dışı, mesnetsiz ve iftira” olarak açıklanmıştır. Kaldı ki; Ankaragücü’nün tribün grupları kendi sosyal medyalarından bu beyanı şiddetle yalanlamıştır. Genel Başkanın düştüğü yalan çukurundaki çırpınışlarına üzülüyorum.

3- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen 5 adet soruşturma dosyasının numarasını vermek suretiyle şahsımı yolsuzlukla suçlamıştır. Ancak; bu soruşturma dosyalarında şüpheliler arasında 1. Sırada Mansur Yavaş ismi yer almakta, diğer isimler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve İştirak Şirketlerinin Genel Müdürleridir. Bir Genel Başkanın; bu dosyaları şahsıma karşı kullanmak amacıyla kendi partisinin Büyükşehir Belediye Başkanını Mansur Yavaş ve diğer bürokratlarını da suçlamasını tam bir akıl tutulması olarak görüyorum. Şahsımın kendisi gibi bir dokunulmazlık zırhı bulunmamaktadır. Her vatandaşın suç işlenildiğini düşünmesi halinde Savcılık Makamlarına başvurma hakkı vardır. Bu soruşturma dosyalarından rahatsızlık duymuyorum, bu dosyalarda şikayetçi-müşteki sıfatında bulunan siyasetçi arkadaşlarıma karşı herhangi bir menfi tavrım bulunmamaktadır. Devletimiz herhangi bir konuda ifademe başvurma gereği görür ise; gönül rahatlığı ile ifade vermeye hazırım. Nitekim; 23.10.2025 tarihinde Belediye İştirak Şirketi yetkilileri hakkında yürütülen ihalelerle ilgili bir soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şahsımın ifadesine dahi başvurulmaksızın kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Karar verildiği tarihte de ben CHP Keçiören Belediye Başkanıydım, bu karar Yargı’nın siyasallaşmaksızın karar verdiğini göstermiştir. Şahsım adına gönül rahatlığı ile “haram lokma yemedim ki karnım ağrısın” sözünü söyleyebiliyorum. Şikayet edilen diğer bürokrat arkadaşlarımın da suça konu bir eylemlerinin olmadığına inanıyorum. Takdir; Türk Milleti adına karar veren savcılık ve yargı makamlarına aittir.

4- Sn. Özgür Özel; bugün ki açıklamasında da yine terbiye sınırlarını aşmış, “bozuk tohum Mesut” sözü ile doğuştan kötü bir insan olduğumu, bu kötülüğün soyumdan, ailemden geldiğini, karakterimin kötü olduğunu, ahlaken sorunlu olduğumu ima etmiştir. Siyasetini sürdürebilmek için, düştüğü yalan çukurunda çırpınırken, Sn. Özgür Özel’in şahsıma ve aileme yönelik hezeyanlarına karşı kesinlikle kendisinin seviyesine inmeyeceğim, şahsım ve ailem olarak hakkında tekrar suç duyurusunda bulunacağım.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



#Mesut Özarslan
#CHP
#keçiören belediye başkanı
#Özgür Özel