|

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin farklı bölgeleri için sağanak uyarısı yaparken, Akdeniz ve Ege'deki çok sayıda kent için gök gürültülü sağanak yağış ve su taşkını uyarısı yapıldı. Yapılan son değerlendirmelere göre bugünkü hava durumu mevsim normallerinde seyrederken, önümüzdeki günlerde sıcaklığın artması bekleniyor.

Yeni Şafak
09:52 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:15 - 11/06/2018 Pazartesi
AA
Meteoroloji yaptığı son açıklamada sağanak ve ani su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji yaptığı son açıklamada sağanak ve ani su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürülüğünden yapılan açıklamada, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Bilecik, Tekirdağ-Çorlu, Bolu, Ordu, Giresun ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağış beklendiği vurgulandı.

Yarına dikkat

Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Burdur'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) olarak esecek.

Yerel dolu yağışı ve ani su baskınlarına dikkat

Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Burdur'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli 821-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumu sıcaklıkları şöyle

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
İstanbul:
Parçalı bulutlu 29
İzmir:
Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Adana:
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Antalya:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Samsun:
Parçalı zamanla çok bulutlu 25
Trabzon:
Parçalı zamanla çok bulutlu 25
Erzurum:
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır:
Parçalı ve az bulutlu 35
#Meteoroloji
#Hava Durumu
#Yağmur
6 yıl önce