|

Metin hoca dualarla uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İsmailağa camiasının önemli ismi Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Büyük bir kalabalığın katıldığı törende cami avlusu ve çevresi tamamen doldu.  Balkanlıoğlu’nu son yolculuğuna uğurlayanlar arasında eski Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu üyeleri Bayram Albayrak, Mesut Albayrak ve M. Fatih Albayrak da yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 12:05 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca dualarla  son yolculuğuna uğurlandı.
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında Hakk’a yürüyen ve hayatını İslam davasına adayan İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Balkanlıoğlu Hoca’nın on binlerce seveni katıldı. Hoca, cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'ne defnedildi. Balkanlıoğlu'nun cenazesini İsmailağa Cemaati’nin tanınan ve sevilen isimlerinden Kemal Efendi kıldırdı.


AVLU İNSAN SELİNE DÖNDÜ

Cenaze töreninde Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu üyeleri Bayram Albayrak, Mesut Albayrak, Muhammed Fatih Albayrak cenazede hazır bulundu. Albayrak ailesinin yanı sıra eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ilahiyatçı İhsan Şenocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kasımpaşa’da Kur’an-ı Kerim eğitimi veren hocası Kemal Efendi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz, AK Parti milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti milletvekili adayı Kenan Sofuoğlu, ilçe belediye başkanları ile kanaat önderleri katıldı. Cami avlusu Balkanlıoğlu'nu son yolculuğuna uğurlamak isteyen on binlerce vatandaşla doldu taştı.

İRŞADA DEVAM EDECEKTİ

60 yaşındaki Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca, önceki gün kalp krizi geçirerek fenalaşmış, İstanbul Tıp Fakültesi'ne kaldırılmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan ilim adamı, Ramazan Bayramı'nı Medine-i Münevvere'de geçirmişti. Kutsal topraklarda geçirdiği Ramazan Bayramı umresinde Türkiye'deki Müslümanlar için dualar eden Bakanlıoğlu Hoca, dönüşünün hemen akabinde tebliğ ve irşad çalışmaları için Anadolu'yu dolaşmayı planlıyordu.


HAYATINI İLME ADADI

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, 1958’de Çorum’un Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı köyünde dünyaya geldi. 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitiren Balkanlıoğlu Hoca, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı. Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca’dan alan Balkanlıoğlu Hoca, 1977 tarihinde Şile’de Ağva Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı. 1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii’nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983’de de Acemoğlu Camii’nde görev aldı. Daha sonra, Küçükçekmece Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Balkanlıoğlu Hoca, bu görevinden sonra emekliye ayrıldı. Balkanlıoğlu Hoca, evli ve 2 evlat babasıydı.



  • Davasına Anadolu şahit
  • İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak, cenaze töreninde yaptığı konuşmayla Abdülmetin Balkanlıoğlu hocayı anlattı: “Fatih Camii’ndeki on binler onun mümin olduğuna, bu yolda mümin olarak yürürken korkmadığına şahitlik için buradalar. Nijerya’da Metin hocamın ellerini, ayaklarını yıkadığı, yüzlerini sildiği o esmer çocuklar onlar mahşere gelecek ve şehadet edecekler. Ara ara havaalanlarında bankların üstünde görürdüm, ‘Hocam neden buradasın’ derdim. ‘Eve gidersem belki gönül rızasıyla göndermezler’ diye Adana’dan Sinop’a Sinop’tan Yozgat’a çıkar, 10 gün Allah ve Resulü’nü tebliğ ederdi. Yarın mahşer günü Anadolu’nun sokakları evliyanın yolundan giden bir dava adamı olduğuna şehadet eder.”
#Abdülmetin Balkanlıoğlu
#Cenaze
6 yıl önce