|

Miro: KADEK'e destek yok

17 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret eden ilk Suriye Başbakanı olan Mustafa Miro, PKK/KADEK terör örgütüne destek vermeyeceklerini belirtti

Yeni Şafak
00:00 - 30/07/2003 Çarşamba
Güncelleme: 17:30 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Suriye Başbakanı olan Mustafa Miro, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı ikili görüşmede PKK/KADEK terör örgütüne destek verilmeyeceğini belirtti. Erdoğan ise Suriye'ye terörle mücadele konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, Suriye Başbakanı Miro'yu Başbakanlık'ta kabul etti. Başbakanlık önünde düzenlenen resmi törenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Daha sonra iki Başbakan başbaşa görüştüler. 17 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret eden en üst düzeyli yetkili olan Miro, Ankara temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül vile biraraya geldi. Türkiye ve Suriye arasında sağlık, eneriji ve gümrük konularında 4 ayrı anlaşma imzalandı.

Suriye'ye 'terör' teşekkürü

Heyetlerarası görüşmelerde iki ülke arasındaki enerji, su, gümrük ve maden konularındaki sorunlar ele alındı. Erdoğan-Miro görüşmesinde ise PKK/KADEK terör örgütünün gündeme geldiği öğrenildi. Mustafa Miro, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra iki ülke arasında imzalanan Adana Mutabakatı'nın geçerli olduğunu söyledi. Miro, KADEK'e kesinlikle destek verilmeyeceğini ifade ederken, Başbakan Erdoğan, konuk Başbakana terörle mücadele konusunda gösterdikleri çalışmadan dolayı teşekkür etti. Suriye Başbakanı Miro, Türkiye'nin aleyhine hiçbir oluşuma müsaade etmeyecekleri güvencesini verdi.

Görüşme kaydedildi

Bu arada heyetlerarası yapılan görüşme sırasında mikserin açık kalması sonucu, bir ajansa ait kameranın görüşmeyi kaydettiği ortaya çıktı. Görüşmede, Miro'nun ABD ve İngiltere için 'işgalci güç' demesi dikkat çekti.

  • VELİ TOPRAK


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



    #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce