|

Misliyle karşılık verilsin

Küdus’e giden Türk vatandaşlarına Tel Aviv Ben Gorion Havalimanı’nda başlayan kötü muamele eziyet boyutuna ulaştı. Son olarak Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli’nin 15 Ocak’ta gözaltına alınarak askeri cezaevinde tutulması, yapılan hukuksuzluğu gözler önüne serdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:40 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Av. Cihat Gökdemir
Av. Cihat Gökdemir

Tekeli, önceki gün serbest bırakılarak Türkiye’ye dönerken, Netenyahu’nun sözcüsü Ofir Gendelman, Tekeli’yi Hamas bağlantısı nedeniyle gözaltında tuttuklarını iddia etti. Tekeli, 26 gün boyunca neyle suçlandığını bir türlü öğrenemediğini söylemişti.

SİSTEMATİK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs’e gidin çağrısını hatırlatan Av. Cihat Gökdemir, “İsrail Havalimanı’ndan itibaren uyguladığı sistematik işkenceyi, kimi zaman ülkesine almayarak kimi zaman ise ülkeden çıkışa izin vermeyerek uyguluyor” dedi. Gökdemir, Türk vatandaşları neyle karşılaşıyorsa, aynı muamelenin İsrail’den gelenlere uygulanması gerektiğini söyledi. İsrail'in, 2013'e kadar havalimanında vatandaşları kıfayetlerini çıkartarak arama girişimine Türkiye mütekabiliyet sınırında karşılık verdi. Türiye, İsrailli bir komutanı benzer şekilde arayınca İsrail bu akıldışı uygulamadan vazgeçti.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Gözaltına alınan vatandaşımızdan hangi koşullarda alındığı belirsiz bazı ifadelere dayanılarak ortaya atılan gerçek dışı ve ciddiyetsiz iddiaları reddediyoruz" dedi.

#Kudüs
#İsrail
#Av. Cihat Gökdemir
6 yıl önce