|

Moody''s notu 3 ay içinde yukarı çeker

Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, ''Moody''s''in Türkiye''nin kredi notunu 2-3 ay içerisinde ''yatırım yapılabilir'' seviyeye çıkarmasını bekliyorum'' dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de Moody''s''in yaz aylarında notu arttıracağını söyledi

İstanbul
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:15 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Moody''s notu 3 ay içinde yukarı çeker
Moody''s notu 3 ay içinde yukarı çeker

Türkiye ekonomisini uzun yıllardır yakından takip eden Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, Standard & Poor''s''un Türkiye''nin kredi notunu artırmasının ardından, Moody''s''in önümüzdeki 2-3 ay içerisinde Türkiye''nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaracağı tahmininde bulundu. Ash, ''S&P''nin beklenmedik not artışı dengeleri gerçekten değiştirdi. Moody''s''in bu adımın ardından Türkiye''nin kredi notunu 2-3 ay içerisinde ''yatırım yapılabilir'' seviyeye çıkarmasını bekliyorum. Bu adım ne kadar kısa zamanda atılırsa, o kadar iyi olacaktır'' dedi.

HAREKET GEÇMELİ

Önümüzdeki aylarda Türkiye''nin hız kazanan büyümesi ile cari açık cephesinde bir miktar artışla karşılaşabileceğini belirten Ash, ''Bu yüzden Moody''s'' için en doğru zaman en kısa zamanda hareket etmesi. Zaten geçen yılın sonuna Türkiye''nin kredi notunu ''yatırım yapılabilir'' notuna yükseltmek için çok yaklaşmışlardı''' şeklinde konuştu.

İŞARETLER OCAKTA GELDİ

S&P''nin not artışını hakkında görüşlerini paylaşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise, ''Rating kuruluşları dünyada hala çok önemli görevler üstleniyor. Ama piyasalar Allah''tan çok daha hızlı ve önde gidip bizim hakkımızı vermektedir. Mühim olanda budur aslında. Moody''s''in yatırım yapılabilir notu bizim için önemli. Daha önce Fitch vermişti. İkinci her zaman önemlidir. Ben yaz aylarında bekliyorum. Moody''s''in ocak ayındaki metni iyi okuduysanız bunun işaretleri var zaten'' dedi.


11 yıl önce