|

MSB 2017 yılı uzman erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları “2017 Yılı Uzman Erbaş Temini” kapsamında 06 Kasım – 01 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için uzman erbaş başvuru sonuçlarını açıkladı. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan uzman erbaş adayları için şartlar da yayımlandı.

Yeni Şafak
13:03 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 13:10 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Milli Savunma bakanlığı uzman erbaş başvuru sonuçlarını açıkladı.
Milli Savunma bakanlığı uzman erbaş başvuru sonuçlarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları “2017 Yılı Uzman Erbaş Temini” kapsamında (06 Kasım – 01 Aralık 2017) tarihlerinde yapılacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için uzman erbaş başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından bakanlık tarafından açıklandı.

Başvuruda bulunan uzman erbaş adaylarından Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılanlar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın Ankara-Cebeci'deki adresinde hazır bulunmaları istendi.

Uzman erbaş Seçim Aşaması Faaliyetleri, aranan şartlar ve istenen belgeler

  1. Kayıt-Kabul, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat, Uygulama ve Yüzme Sınavları, Hastane Sevk işlemleri aşamalarından oluşmaktadır.
  2. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
  3. Tabloda belirtilen sınıfları tercih eden adaylar yüzme ve uygulama sınavlarına girecektir. Adaylar tercih ettikleri her sınıf için ayrı uygulama sınavına gireceklerdir.
  4. Deniz Piyade ve Mayın Harbi Dalgıcı tercihi olan adayların yüzme testi Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresinde yapılacaktır. Adayların yüzme testi için yanlarında mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir.
  5. Uygulama ve yüzme sınavlarına girmeyecek adayların seçim faaliyetleri 1 gün, uygulama ve/veya yüzme sınavlarına girecek adayların sınavları 2-3 gün sürebilecektir.
  6. Hafta sonlarına sınav planlanmamıştır.
  7. Adaylar yanlarında Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile KPSS sonuç belgesi ve 6 adet vesikalık fotoğraf getireceklerdir.
  8. Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.
  9. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirilmeyecektir.
  10. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.
  11. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
  12. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
  13. MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığında sınav ve mülakat süresince adaylara yemek ve su ikramında bulunulacaktır.



#Uzman erbaş
#Milli Savunma Bakanlığı
6 yıl önce