|

Münevver'i Cem'in babası doğramış

Münevver cinayeti davasının iddianamesi tamamlandı. Yaşı 18'den küçük çıkan Cem Garipoğlu 24 yılla, babası 'cinayete yardım'dan ağır müebbetle, amcası Hayyam Garipoğlu da 5 yılla yargılanacak

Murat Palavar
00:00 - 19/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 19/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Münevver'i Cem'in babası doğramış
Münevver'i Cem'in babası doğramış

Liseli Münevver Karabulut cinayetini soruşturan savcılar Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk iddianameyi tamamlayarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Savcılar iddianamede Adli Tıp raporuyla cinayet anında yaşı 18'den küçük olduğu belirlenen Cem Garipoğlu için 24 yıl hapis istedi.

197 GÜN KAÇTI

Bahçeşehir'de 3 Mart'ta başı kesilerek öldürülen liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten tam 197 gün sonra teslim oldu. Tutuklandıktan sonra Adli Tıp Kurumu'na kemik testi yapılan Cem Garipoğlu'nun cinayet anında 18 yaşından küçük olduğu tespit edildi. Aylarca manşetlerden düşmeyen hunharca cinayeti soruşturan İstanbul Cumhuriyet Savcıları Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk, dün akşam saatlerinde iddianameyi Başsavcılığa sundu.

'CANAVARCA HİSLER'

İddianamede 'eziyet çektirerek' ve 'canavarca hislerle' liseli Münevver Karabulut'u öldürdüğü belirtilen Cem Garipoğlu hakkında 18 ila 24 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede "cinayetle ilgili delilleri karartmak"la suçlanan anne Garipoğlu'nun da 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

CANLIYKEN KESTİLER

İddianameye göre Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'un cesedini bir konteynıra, kol çantası ve eşyalarını ise yandaki başka bir konteynıra attı. Polis, cesedin Karabulut'a ait olduğunu çantadaki kimlikten belirledi. Polis ayrıca Cem'in evinin oturma odasının koltuk altında yapay takma tırnak ele geçirdi. İddianamede, otopsi raporu doğrultusunda Münevver'in başının hala canlıyken testere ile Cem ve olay sonrası çağırdığı babası M. Nida Garipoğlu tarafından kesildiğinin anlaşıldığı ifade edildi.


Baba da suça ortak

"Cinayete yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanan Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun dosyası ise ayrıldı. 'Cinayete ortak olmak'la suçlanan baba Garipoğlu'na Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan dava açıldığı, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öğrenildi. Cem'in amcası işadamı Hayyam Garipoğlu hakkında da "suçluyu kayırmak"tan 5 yıla kadar hapis ceza istendi.


İki gizli tanık var

İddianamede cinayetle ilgili 2 gizli tanığın ifadelerine yer verildiği öğrenildi. Gizli tanıkların, Cem Garipoğlu'nun 197 gün İstanbul'da saklanması ve cinayete yardımla ilgili önemli bilgiler verdiği belirtiliyor.




14 yıl önce